Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Cum s-a amuzat Ion Ţiriac pe seama unui copil de 11 ani: ”Aaa, ne-aţi păcălit, domnule Ţiriac” :)

Cum s-a amuzat Ion Ţiriac pe seama unui copil de 11 ani: ”Aaa, ne-aţi păcălit, domnule Ţiriac” :)

Diverse

Comentarii

Ion Ţiriac a povestit un dialog amuzant, în care a păcălit un copil de 11 ani că-i oferă una dintre maşinile sale de colecţie.

Mare pasionat de automobile, Ion Ţiriac deţine una dintre cele mai impresionante colecţii de maşini din lume. Miliardarul român a adunat la expoziţia pe care a făcut-o în Băneasa modele extrem de rare, care valoarează în total zeci sau chiar sute de milioane de euro.

Expoziţia lui Ion Ţiriac a devenit şi un punct turistic şi este vizitată anual de mii de persoane. Inclusiv elevi vin la Ţiriac Collection. Ion Ţiriac a povestit cum a fost impresionat de un copil de 11 ani şi cum l-a păcălit că-i oferă o maşină din colecţia personală.

Cum l-a păcălit Ion Ţiriac pe un copil de 11 ani. I-a promis că-i dă o maşină de colecţie :)

Fostul mare tenismen spune că cea mai mare bucurie pe care o are este atunci când vede copii entuziasmaţi de colecţia sa şi când aceştia încearcă să înveţe lucruri din istoria automobilismului. Într-un interviu pentru Antena 1, Ion Ţiriac a povestit un dialog cu un copil de 11 ani care l-a impresionat şi căruia i-a oferit în glumă una dintre automobilele din colecţia sa.

”Eu am început foarte târziu, că nu am avut timp, nu am avut timp de treaba asta. Şi pasiunea asta om - motor există dintotdeauna, ai posibilitatea sau nu ai posibilitatea să o faci. Iar în ultimii 20, 30, 40 de ani am avut un pic mai multe posibilităţi decât în anii '50 la Braşov. La Steagul Roşu nu îmi dădea decât 375 de lei şi nu puteam să cumpăr nici o oglindă retrovizoare, dar o maşină.

Sunt toate obiecte de artă, obiecte care nu o să se mai facă în curând şi industria asta se transformă sigur. Iar pentru mine, e o bucurie care nu mi-o poate da nimeni, să văd 50 de copii de la şcoala pe care îi aduc cu autobuzul, îi pun acolo să se uite şi vine ăla de 10-11 ani:

-Domnul Ţiriac, nu vă supăraţi, Aston Martin-ul ăsta nu e din '56, e din '55, pentru că în 56 a fost înregistrat, dar în 55...
-De unde eşti tu?
-Păi sunt de la şcoala asta şi sunt în clasa a şaptea.
-Dar de unde?
-Păi ne-a spus că venim aici şi eu am tot citit, că mă pasionează extraordinar.
-Măi, câţi sunteţi, 50? Alegeţi-vă fiecare câte o maşină şi plecaţi cu ea.
-Păi cum, nu avem carnet?
-Asta nu e treaba mea.
-Aaa, ne-aţi păcălit, domnul Ţiriac”

Ion Ţiriac deţine una dintre cele mai impresionante colecţii de automobile din lume

De-a lungul anilor, miliardarul român a investit sume impresionante în adevărate bijuterii pe 4 roţi. Ion Ţiriac se mândreşte acum cu o colecţie de aproximativ 300 de automobile, una dintre cele mai mari din lume.

Colecţia de lux impresionează prin modele unicat, ediţii limitate sau automobile cu o istorie importantă în spate. Printre altele, aici se ”odihnesc” primul BMW din istorie, primul Renault economic, una dintre maşinile conduse de Jack Warner sau un automobil deţinut de prinţul Bernhard al Olandei.

Cel mai vechi model este un Renault fabricat în anul 1908 şi care impresiona atunci prin consumul redus de combustibil. Însă cea mai scumpă maşină expusă la Tiriac Colection este una construită destul de recent. Este vorba despre modelul Mercedes-Benz SLR McLaren Stirling Moss, o maşină super sport în ediţie exclusivistă, car costă nu mai puţin de 3,5 milioane de euro.

Publicaţia drive.gr a inclus colecţia lui Ion Ţiriac în TOP 15 cele mai impresionante galerii personale din întreaga lume.

Afla mai multe despre: ion tiriac 

viewscnt
Articole similare