Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Cum se putea fenta ”regula U21”: ”Dacă acceptau, nu exista niciodată în România! Nu au vrut” | EXCLUSIV

Cum se putea fenta ”regula U21”: ”Dacă acceptau, nu exista niciodată în România! Nu au vrut” | EXCLUSIV

Fotbal

Comentarii

Consilierul FRF, Andrei Vochin, a povestit cum se putea evita ”regula U21” în Superligă, în urmă cu câţiva ani.

Andrei Vochin a explicat că ”regula U21” a fost doar a treia variantă a conducerii FRF pentru a revitaliza fotbalul românesc. 

Regula U21 putea fi evitată!

Prima dintre ele a fost refuzată de echipele de Superligă, din lipsă de fonduri, iar cea de-a doua variantă a fost refuzată de cluburi din pricina fondului de premiere promis de către LPF - care era unul mult prea mic.

Aşadar, în lipsă de alternative, s-a ajuns la ”regula U21”, mult hulită în aceste zile, mai ales de patronul celor de la FCSB, Gigi Becali.

Marţi, la Adunarea Generală a LPF, s-a supus la vot dacă se mai doreşte sau nu ”regula U21” în fotbalul românesc. Rezultatul a fost următor: pentru desfiinţarea regulii - 7, pentru păstrarea regulii - 7, iar două cluburi s-au abţinut.

Această regula U21 nu ar fi existat niciodată în România dacă: 1. cluburile erau de acord să se facă campionat de tinere speranţe. Cu meciuri în deschidere, ca pe vremuri, cu un anumit tip de jucători, care să aibă o anumită vârstă. Au zis că nu au finanţare pentru aşa ceva.

2. Ok. nu faceţi campionat de tinere speranţe, dar folosiţi jucători sub 21 de ani. Aveţi un fond de premiere pentru cei care folosesc. Cei care nu folosesc, nu se alimentează din acel fond de premiere. Au zis: `Aaa, uite, o idee bună!`.  Ţin minte că a fost discuţia cu Gino Iorgulescu.  `O să vă facem o propunere, să vă spunem care e fondul de premiere`.

Eu mă gândeam că trebuia să fie minim 10% pentru că la carte aşa spune: în orice club, dacă nu investeşti 10% din buget, să uiţi că-ţi vin juniori bun. În mintea mea îmi spuneam: dacă punem în găleată trei milioane de euro, din care să ia doar echipele care folosesc jucători U21, eu, sincer să fiu, eram mulţumit.

Era un stimul pentru echipele mici să vină cu jucători tineri, ,iar echipele mari să le cumpără jucătorii, după ce joacă fiecare.

E, propunerea a fost de 150-200.000 de euro. Atâţia erau banii pe care voiau să-i dea pentru aşa ceva. Atunci a venit pasul 3, regula U21”, a declarat Andrei Vochin, la Orange Sport.

Afla mai multe despre: regula u21andrei vochingigi becali 

viewscnt
Articole similare