Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Cum se schimbă Balonul de Aur din 2024. Anunţul făcut de France Football

Cum se schimbă Balonul de Aur din 2024. Anunţul făcut de France Football
Comentarii

Balonul de Aur, cel mai prestigios premiu în fotbalul mondial, acordat celui mai bun fotbalist dintr-un sezon va suferi nişte schimbări din anul 2024.

Groupe Amaury, propietarul France Football şi publicaţiei L'Equipe va realiza un parteneriat cu UEFA, forul fotbalului european, începând cu anul 2024, pentru gala Balonului de Aur.

Ce schimbări sunt pregătite pentru 2024

"Confederaţia europeană va deveni din 2024 principalul partener pentru organizarea ceremoniei în care sunt premiaţi cei mai buni fotbalişti din lume.

UEFA îşi va aduce expertiza sa prin invitarea marilor staruri, dar şi prin gestionarea laturii comerciale a evenimentului.

Contrar acordului care a existat cu FIFA între 2010 şi 2015, numele trofeului nu se va schimba, nici sistemul de votare.

France Football va continua să se ocupe de procesul de vot în care vor fi implicaţi 100 de jurnalişti internaţionali pentru trofeul din fotbalul masculin şi 50 pentru fotbalul feminin", este anunţul francezilor.

Astfel, premiul "UEFA Men's Player of the Year" oferit de UEFA celui mai bun fotbalist dintr-un an nu se va mai acorda, din 2024.

Erling Haaland a câştigat acest premiu, în stagiunea precedentă.

Pe lângă parteneriatul cu forul fotbalului european, directorul general al Groupe Amaury, Jean-Ettienne Amaury a vorbit şi despre mutarea galei din capitala Franţei.

"Din 2016, evenimentul a avut loc în Paris, însă am vorbit cu Aleksander Ceferin despre posibilitatea de a organiza gala şi în alte capitale europene.

Nu va fi în 2024, pentru că vom rămâne în Paris la această ediţie, însă ulterior există posibilitatea unei relocări" a fost anunţul francezului.

Între 2010 şi 2015 a existat un parteneriat între forul fotbalului mondial, FIFA şi France Football, astfel, Balonul de Aur fiind redenumit în "FIFA Ballon D'or".

Sistemul de votare, pe lângă jurnaliştii aleşi să voteze jucătorii anului în fotbalul mondial, acestora li s-au alăturat şi selecţionerii şi căpitanii echipelor naţionale.

 

Afla mai multe despre: balonul de aurfrance footballuefa 

viewscnt
Articole similare