Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Cum va putea să scape Dinamo de retrogradare. Dănuţ Lupu anunţă cele două variante

Cum va putea să scape Dinamo de retrogradare. Dănuţ Lupu anunţă cele două variante
Comentarii

Dinamo se află într-o poziţie complicată în Liga 1. Este penultima în clasament şi se va deplasa pentru duelul cu FC Botoşani, din etapa a 24-a.

Dinamo se clasează pe locul al 15-lea în campionat. "Câinii" au acumulat doar 12 puncte în 23 de etape. Doar Academica Clinceni este mai jos în clasament. Ilfovenii au 11 puncte.

Dănuţ Lupu, un om emblematic pentru istoria clubului din Ştefan cel Mare, a vorbit despre situaţia în care se află Dinamo.

Fostul mare jucător a înaintat două scenarii prin care fostul său club ar putea să scape de retrogradare.

Unul dintre acestea ar fi pe cale juridică, în contextul în care cei de la Gaz Metan Mediaş să nu-şi ia licenţa din cauza datoriilor imense ale clubului, iar astfel Dinamo să ajungă pe locul de baraj.

Cealaltă variantă agreată de Dănuţ Lupu este pe plan sportiv, ceea ce ar însemna ca formaţia pregătită de Flavius Stoican ar începe să obţină victorii în campionat.

Dănuţ Lupu, critici pentu Dinamo

De asemenea, fostul mijlocaş a trimis reproşuri pentru conducerea clubului pentru campania de transferuri din această iarnă.

Dinamoviştii au preferat să achiziţioneze jucători liberi de contract, din diferite părţi ale lumii, şi să nu mizeze pe jucători din propria academie, aşa cum ar fi făcut Dănuţ Lupu.

"Sunt două variante: să nu reuşească Mediaş să-şi ia licenţa, iar apoi Dinamo să aibă o şansă la baraj. Sau, cea de-a doua variantă, să facă nişte rezultate pozitive şi să se salveze sportiv.

Se poate întâmpla orice (n.r. întrebat despre posibilitatea desfiinţării echipei). Dacă Dinamo va retrograda, nu va mai avea dreptul să folosească nici emblema, nici culorile.

Cine vine la o echipă precum Dinamo? Doar jucători liberi de contract, care nu joacă pe nicăieri. Normal era ca Dinamo să joace cu acei tineri. Mai jos de atât nu puteau să ajungă, dar măcar aveau speranţa că pot construi o echipă de viitor”, a declarat Dănuţ Lupu, la Pro X.

Dinamo va juca în această etapă cu FC Botoşani, în deplasare, luni, 7 februarie, de la ora 19:55.

Afla mai multe despre: danut lupudinamoretrogradare 

viewscnt
Articole similare