Experiențe împreună.
You are here:

Cutremur în sport! De patru ori campion în Turul Franţei, Chris Froome ar putea pierde titlul din Vuelta după ce a picat un test antidoping

Cutremur în sport! De patru ori campion în Turul Franţei, Chris Froome ar putea pierde titlul din Vuelta după ce a picat un test antidoping

Ciclism

Britanicul Chris Froome ar putea pierde titlul cucerit în acest an în Turul Spaniei, după ce un test antidoping efectuat de acesta a depistat de două ori cantitatea admisă a unui medicament folosit pentru tratarea astmului (salbutamol), notează The Guardian.

Conform sursei citate, Froome a precizat că a luat substanţa respectivă în dozele permise de regulamente, din motive medicale.

Câştigător de patru ori al Turului Franţei - ultima dată chiar în acest an, Froome a efectuat testul de urină pe 20 septembrie, iar rezultatele au fost pozitive pentru salbutamol (substanţă folosită pentru tratarea astmului), cu dublul limitei maxime admise (1000 de nanograme).

The Guardian scrie că informaţiile au fost făcute publice abia acum deoarece avocaţii celui mai de succes ciclist britanic şi ai echipei "Team Sky" încearcă să conteste rezultatul. Britanicul de 32 de ani a precizat că a urmat sfaturile medicului când a decis să crească doza de Salbutamol.

Dacă demersul lui Froome nu va avea succes, atunci acesta va pierde titlul din Turul Spaniei. În plus, acesta ar putea primi şi o suspendare de lungă durată, care l-ar putea face ineligibil pentru Turul Italiei şi Turul Fraţei în 2018.

Chris Froome obţinuse autorizaţie de uz terapeutic pentru salbutamol în 2013 şi 2014, după cum dezvăluise grupul de hackeri ruşi Fancy Bears.

Echipa Sky a confirmat că a fost informată de Uniunea Internaţională de Ciclism privind o "concentrae mai mare decât pragul permis" în analiza lui Froome.

Câştigător al Turului Franţei în 2013, 2015, 2016 et 2017, Christopher Froome, în vârstă de 32 de ani, a câştigat şi Turul Spaniei în acest an, devenind primul rutier care obţine dubla Turul Franţei - Turul Spaniei după 1978.

Comentarii
viewscnt