Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Dan Petrescu îşi strigă furia: "Sunt prea multe lucruri care se întâmplă împotriva noastră!". Antrenorul, gata să plece de la CFR Cluj: "În fotbal totul e posibil, nu?"

Dan Petrescu îşi strigă furia: "Sunt prea multe lucruri care se întâmplă împotriva noastră!". Antrenorul, gata să plece de la CFR Cluj: "În fotbal totul e posibil, nu?"

CFR Cluj

Comentarii

Dan Petrescu, antrenorul echipei CFR Cluj, consideră că formaţia ardeleană ar fi meritat ca, în acest moment, să fie lider în Liga 1 şi explică motivele pentru care campioana a fost întrecută de U Craiova.

În etapa trecută, CFR Cluj a pierdut primul loc în faţa Universităţii Craiova, după ce oltenii s-au impus la Mediaş, iar campioana en titre a scos doar un egal la Giurgiu. Arbitrajele defavorabile, lipsa sistemului VAR şi regula U-21 au făcut ca ardelenii să nu mai fie pe primul loc, crede Dan Petrescu, care vine explicaţii.

"Sunt multe motive din cauza cărora noi suntem acum pe locul doi. E clar că această pandemie nu ne-a priit în opinia mea. Chiar dacă am muncit foarte mult, noi nu suntem la maximum, cum am fost înainte de pandemie şi acest lucru s-a văzut şi la meciuri. Cu toate astea eu cred că meritam mai mult în ultimele două meciuri.

În afară că ni s-au luat puncte pentru că aşa este regula campionatului, o regulă cu care nu sunt de acord, ni s-au luat goluri, ni s-au luat puncte, acum cred că şi arbitrii au greşit clar în defavoarea noastră.

Dar aici nu ştiu dacă este numai vina lor, pentru că, în acelaşi timp, dacă nu uit, anul trecut ni s-a promis că în acest play-off va fi VAR. Iar eu mă uit la meciuri în fiecare zi, că asta fac, nu numai în România, mă uit în Spania, mă uit în Italia, m-am uitat în Germania cât s-a jucat, în Portugalia, toate campionatele au VAR. Toţi arbitrii greşesc, dar când e VAR, VAR-ul repară greşeala. În momentul când noi am avut un penalty clar la Costache, arbitrul dăduse galben, dar revenea sigur şi dădea penalty. La VAR e clară faza. Când Mihăilă a dat gol din ofsaid, e VAR, te uiţi, chiar dacă e milimetric, e ofsaid. Deci îl dai înapoi. După aia la 2-1 cu Astra, când Mario Camora e faultat clar, primeşti penalty, faci 3-1, e altă istorie, deci sunt foarte multe puncte pe care noi le-am pierdut pentru că nu este VAR.

Şi asta cu Under 21 şi cu VAR până acum au fost cele mai mari dezavantaje pentru că nu înţeleg de ce trebuie să joci cu doi jucători U21. Repet, am repertat întruna, nu înţeleg, că mă uit la toate campionatele, fiecare e liber să facă ce vrea. Sunt prea multe lucruri care se întâmplă în acest moment împotriva noastră şi mă deranjează. Dar în acelaşi timp asta e realitatea şi trebuie să fim convinşi că suntem încă la mâna noastră, nu depindem de alţii. Dacă vom câştiga următoarele meciuri, sper cu greşeli de arbitraj pentru noi, atunci nu are ce să se întâmple", a declarat Dan Petrescu, într-o conferinţă de presă.

O altă nemulţumire a lui Dan Petrescu este legată de faptul că U Craiova va juca meciul cu FCSB, din această rundă, înainte ca echipa ardeleană să o înfrunte pe Gaz Metan Mediaş.

"Eu aş fi văzut ultimele meciuri să se joace, mai ales ultimele trei, în aceeaşi zi şi la aceeaşi oră, pentru că au rămas în opinia mea doar două echipe care pot să câştige acum campionatul. Şi va fi o luptă sperăm până la final. Cum am spus eu, cred că tot în ultima etapă se va decide. Dar rămâne de văzut, pentru că avem meciuri grele şi noi şi ei", a adăugat Dan Petrescu.

Dan Petrescu, pregătit să plece de la CFR Cluj

Reconfirmat la CFR Cluj, Dan Petrescu a mărturisit că pentru el nu se schimbă nimic şi că este pregătit de orice, cu toate că mai are doi ani de contract în Gruia.

"În fotbal totul e posibil, nu? Eu trebuie să fiu pregătit de orice. Sfatul meu, pe care îl dau şi antrenorilor tineri, e să nu creadă niciodată că sunt bătuţi în cuie. Rezultatele sunt de partea mea, tot ce am făcut la CFR Cluj e de partea mea, dar prima înfrângere acasă în trei ani a făcut să apară speculaţii pe seama mea care cred eu că nu-şi au rostul, pentru că eu mai am contract doi ani cu CFR Cluj şi ştie toată lumea cât sunt de pasionat. Sper să îmi termin contractul, dar asta nu depinde de mine, depinde de mine şi cred că de conducere", a mai spus Dan Petrescu.

CFR Cluj - Gaz Metan Mediaş, luni, de la ora 20:30, la Telekom Sport 1

"Va fi un meci foarte greu, la fel ca toate din play-off, mai ales că în ultimele două meciuri nu am reuşit să câştigăm. Sperăm să spargem gheaţa acum şi să avem prima victorie după două meciuri.

Au jucat foarte bine (n.r. - cu U Craiova). Şi cu FCSB au făcut 2-2 în deplasare. Şi cu Craiova eu zic că meritau victoria. Mai ales pe final, în zece jucători, au avut două ocazii mari. E clar că nu trebuia să piardă. Şi îmi dau seama că şi la meciul cu noi vor da tot ce au mai bun pentru că sunt jucători care poate nu au jucat prea mult şi vor să demonstreze. Sigur vor avea un spirit extraordinar şi ei n-au ce să piardă la meciul ăsta", a declarat Petrescu.

Afla mai multe despre: cfr cluj 

viewscnt
Articole similare