Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Daniel Pancu, după România U21 - Albania U21 5-0: ”Am intrat în cursa de calificare” / ”Atmosferă tristă în Giuleşti. Nu sunt obişnuit”

Daniel Pancu, după România U21 - Albania U21 5-0: ”Am intrat în cursa de calificare” / ”Atmosferă tristă în Giuleşti. Nu sunt obişnuit”

Echipa națională

Comentarii

Naţionala de tineret a României a reuşit să învingă reprezentativa similară a Albaniei, vineri, în Giuleşti, scor 5-0 (3-0), într-o partidă din preliminariile EURO 2025.

Golurile tricolorilor au fost marcate de către Louis Munteanu (min. 7 pen), Matei Ilie (min. 15), Rareş Ilie (min.37), Constantin Grameni (min. 54) şi Marius Danciu (min. 85).

  • În urma acestui succes, România trecut pe locul 2 în Grupa E, cu 9 puncte, la egalitate cu Albania, dar cu un meci mai puţin disputat, şi la un punct în spatele liderului Elveţia.

Daniel Pancu anunţă cu încredere: ”Am intrat cu şanse reale de calificare”

Selecţionerul României, Daniel Pancu, a salutat jocul foarte bun al elevilor săi, însă rămâne o urmă de regret legată de meciul tur, pierdut în Albania cu 2-3, după ce românii au condus cu 2-0.

În schimb, Pancu a recunoscut că a fost surprins neplăcut de atmosfera din Giuleşti, unde nu au fost prezenţi prea mulţi spectatori.

  • De asemenea, tehnicianul a anunţat că Octavian Popescu s-a accidentat şi nu se ştie exact dacă poate recuperat pentru meciul de marţi cu Elveţia.

”A fost neaşteptat de uşor astăzi, vă spun sincer. Mă aşteptam la un meci mult mai greu. Acolo nu ştiu ce s-a întâmplat. Nu cunoşteam jucătorii. Sunt lucruri care se întâmplă destul de rar în fotbal: să ai 2-0, să ai 2-3 ocazii să faci 3-0, 4-0, şi să pierzi.

Dar am învăţat foarte mult din acea înfrângere. Nu a mai repetat nici măcar o jumătate de greşeală în ultimele trei meciuri. Ăsta e lucrul cel mai important, pozitiv, pe care putem să îl remarcăm la echipa noastră.

Nu voiam să cădem nici în panta cealaltă. Ne-am adus aminte cum s-au bucurat la final. Cum ne-au dominat pe final şi ne-au marcat trei goluri, dar nu a fost ideea de revanşă. A fost ideea că aveam nevoie de puncte. Avem un meci mai puţin disputat, dar şi meciul direct. Ar fi cam patru puncte. Am intrat cu şanse la calificare, în a ocupa primele două poziţii în grupă.

E bine. Suntem cu toţii foarte mulţumiţi, la 5-0 nu mai e nimic de spus. Danciu a marcat la debut. Nu am un jucător mai puţin remarcat. Din nou, organizare, forţa grupului, disciplină, sunt lucruri care se văd şi în teren.

Am stat pe perfuzii trei zile, dar e important să nu fie jucătorii în situaţia mea. Am fost izolat o zi şi jumătate. E un virus. Nu mi-a fost uşor, dar colaboratorii sunt profesionişti şi s-au descurcat.

Mi se pare o atmosfera tristă, îţi spun sincer, la jocurile din Capitală. Astea două meciuri. Chiar nu sunt obişnuit cu atmosfera asta în Giuleşti. Este chiar tristă, dar uite că ne-a purtat noroc. Suporterii Rapidului încurajează Rapidul, eu nu sunt antrenor la echipa naţională acum. Nu are nicio legătură.

Octavian Popescu a avut ceva probleme musculare, la inghinal, adductor. Astăzi l-am întrebat dacă poate să intre, a spus că se resimte. Nici nu era cazul. Vedem ce se întâmplă mâine şi vom lua o decizie, dacă va juca cu Elveţia.

E un moment greu de gestionat pentru noi. Nu avem în sânge. Relaxarea nu o permit. Doar în seara asta, mâine cel târziu, pentru că ne aşteaptă un meci foarte greu, pe un teren sintetic, împotriva unei echipe cu jucători foarte bine cotaţi, Elveţia. 5-0 cu Armenia, ştiu. Elveţia e mai cotată pentru noi. 

Sperăm să se termine mâine la seniori. Să fim cu toţii liniştiţi. Avem mare nevoie de o calificare la turneul final. Tot fotbalul românesc. Avem nevoie ca de aer. Apoi, marţi, să jucăm ambele pentru locul 1. Ar fi frumos pentru fotbalul românesc.

Eu echipa naţională am văzut-o plină de încredere. Nu poţi ca jucător, ca antrenor să joci la egal. Nu se poate”, a declarat Daniel Pancu, după meciul cu Albania.

Afla mai multe despre: daniel pancu euro 2025romania - albania 

viewscnt
Articole similare