Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

David Popovici, noul fenomen din sportul mondial! Ce scrie presa internaţională despre sportivul român: ”E ireal”

David Popovici, noul fenomen din sportul mondial! Ce scrie presa internaţională despre sportivul român: ”E ireal”

Sporturi

Comentarii

Înotătorul David Popovici, sportiv pregătit de antrenorul Adrian Rădulescu, a făcut senzaţie la Campionatul European de înot pentru juniori de la Roma.

Performanţele sale nu au trecut neobservate de presa internaţională

David Popovici este noua stea a înotului românesc, european şi chiar mondial. Puştiul de 16 ani a luat trei medalii de aur la europenele de juniori şi a avut o primire fastuoasă la întoarcea în ţară

Medaliat cu bronz la Olimpiada din 2004, George Bovell l-a comparat pe Popovici cu doi sportivi extrem de cunoscuţi. Mai exact, stilul de înot al lui David a fost comparat de Bovell cu cel al lui Alexander Popov sau Gustavo Borges: ”Clasă şi forţă. Ceva ce vezi foarte rar”

”Lumea acestui sport a rămas uluită de românul David Popovici care a stabilit cea mai bună performanţă a sezonului, al 10-lea timp din istorie şi al 5-lea cu echipamentul nou din material textil” a scris şi cotidianul spaniol AS. ”S-a născut o stea la Foro Italico. Poate cuceri o medalie olimipică la numai 16 ani” au mai completat spaniolii.

Impresionat a fost şi jurnalistul Cody Simpson: ”Este ireal să-l urmăreşti pe David Popovici. Copilul acesta va schimba stilul freestyle la înot. Să ajungi la 47.3 la numai 16 ani, cu asemenea graţie, este ceva de neconceput. Cred că nu realizăm încă” a reacţionat acesta.

David Rieder, jurnalist specializat pe înot, a explicat: ”David Popovici aprinde lumea înotului. După ce a înotat marţi un 47,56 la 100 liber, tocmai a trecut la 47,30. Acum este cel mai rapid om din lume anul acesta, înaintea lui Kliment Kolesnikov şi - da - a lui Caeleb Dressel.” remarcă Rieder.

Cele patru medalii ale lui David Popovici la Roma sunt:

  • - argint cu ştafeta României (David Popovici, Mihai Gergely, Ştefan Cozma şi Patrick Dinu) de 4x100 m liber – timp: 3:19.93;
  • - aur la 100 m liber – timp: 47.30;
  • - aur la 200 m liber – timp: 1:45.95;
  • - aur la 50 m liber – timp: 22.22.

Popovici, exemplu de modestie la revenirea în ţară

Înotătorul David Popovici a declarat, luni, la revenirea de la Roma, unde a obţinut patru medalii, dintre care trei de aur, la Campionatul European de juniori, că este doar un băiat care înoată repede, cu antrenori şi părinţi foarte buni

”Am auzit imnul naţional după destul de mult timp, pentru că au fost destul de puţine concursuri, chiar de 3 ori l-am auzit, iar de fiecare dată când am urcat pe podium, am vrut să îmi văd steagul acolo cum urcă, să văd toată lumea din tribune stând în picioare, m-am uitat la colegii mei cum stau şi mă privesc. A fost foarte tare. Sunt doar un băiat care înoată repede, care are nişte antrenori foarte buni, nişte părinţi foarte buni şi repet, nişte oameni geniali care mă susţin, prieteni etc.", a spus David Popovici.

Afla mai multe despre: david popovici 

viewscnt
Articole similare