Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

De aici poate veni salvarea pentru Dinamo! EXCLUSIV | "Suntem gata de o investiţie mare!" Cum se poate ridica noul stadion al "câinilor"

De aici poate veni salvarea pentru Dinamo! EXCLUSIV | "Suntem gata de o investiţie mare!" Cum se poate ridica noul stadion al "câinilor"
Comentarii

Situaţia noului stadion Dinamo este în continuare incertă, după ce construcţia noii arene nu a mai fost inclusă de CNI în proiectul pentru EURO 2020, însă salvarea ar putea veni din partea Primăriei Sectorului 2.

O spune chiar viceprimarul Dan Cristian Popescu, care precizează că în acest moment există un singur impediment pentru ca lucrările să demareze: un acord cu Nicolae Badea, cel care conduce socitatea ce are drept de utilizare pe perioadă nedeterminată asupra vechii arene.

Viceprimarul Sectorului 2 a declarat însă pentru Telekom Sport că urmează să aibă deja o întrevedere cu fostul acţionar al clubului din Ştefan cel Mare şi speră că se va putea ajunge la un acord.

"Nu am primit un răspuns oficial, dar cred că lucrurile se mişcă. Domnul Badea pare interesat de o discuţie pentru că şi dânsul are un contract aici. Cred că trebuie să punem cu toţii mână de la mână, să lăsam orgolile politice, să nu amestecăm politica în această zonă şi să facem tot ce ţine de noi pentru a realiza facilităţi sportive de calitate moderne pentru a fi folosite de copiii sectorului 2, de copiii Bucureştiului", ne-a declarat Dan Popescu.

30 de milioane de euro pentru noul stadion Dinamo. "Mingea e în terenul MAI!"

Costurile pentru ridicarea noii arene, pe locul vechiului stadion, folosind planurile CNI s-ar ridica la aproximativ 30 de milioane de euro, o investiţie majoră pe care Primăria Sectorului 2 ar fi dispusă să o facă. "Spuntem pregătiţi să facem o investiţie mare aici pentru Sectorul 2 şi pentru Bucureşti", spune viceprimarul.

"O să încep cu propunerea pe care am făcut-o publc ca această bază să treacă în administrarea Primăriei Sectorului 2 pentru a o putea moderniza. Stadionul pe care îl vedem în spate trebuie modernizat precum şi întreaga bază sportivă Dinamo. în toată lumea civilizată bazele sportive sunt în administrarea adminsitraţiei publice locale şi nu în cadrul unor ministere. Sunt nişte practici rămase din perioada comunistă, ministerele trebuie să facă politici, trebuie să reglementeze nu să administreze baze sportive.

Urmează să am o întâlnire cu dânsul (n.r. cu Nicolae Badea) pentru a discuta ce putem face noi pentru a demara lucrurile aici. Mingea este în terenul Ministerului de Interne. Dânşii ar putea muta administrarea bazei la Primăria Sector 2, măcar temporar până o modernizăm, iar după o pot lua înapoi dacă consideră că este foarte importantă pentru dânşii
", a declarat Dan Cristian Popescu.



Dincolo de ridicarea noii arene, Dan Cristian Popescu spune că Primăria Sectorului 2 are şi alte planuri pentru susţinerea sportului în Capitală şi promovarea numelor care au scris istorie în sportul românesc.

"Din acest an vom avea şi Cupa Cătălin Hîldan. Este o propunere pe care am făcut-o personal în Consiliul Local şi a fost aprobată în unanimitate.

Noi am amenajat deja în foarte multe şcoli sportive terenuri de sport, nu neapărat de fotbal. Am avut o intervenţie reuşită pentru că mai avem un stadion, pe lângă stadionul Naţional avem şi fostul stadion Juventus din Colentina care era să fie pierdut. Fusese pierdut într-un proces de Primăria Capitalei în primă instanţă. Era o retrocedare. Am intervenit şi noi în apel şi am reuşit să salvăm acel stadion.

Dorim să denumim anumite terenuri, locuri unde se face sport cu numele unor mari glorii sportive. Nu neapărat fotbalişti. Avem parcul Titus Ozon, undeva lângă Gara de Est. Ne gândim la mari sportivi care au locuit, au copilărit în Sectorul 2. Cred că este un alt mijloc de a promova sportul. Vrem să luăm legătura cu "Săgeata Carpaţilor", Ion Pârcălab, să denumim o zonă sportivă cu numele dânsului
", mai spune edilul.

Afla mai multe despre: dinamostadiondan popescu 

viewscnt
Articole similare