Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

"De ce jucătorii de la U21 n-au reuşit să facă pasul la echipa mare după Euro?". Răspunsul dat de Răzvan Burleanu

"De ce jucătorii de la U21 n-au reuşit să facă pasul la echipa mare după Euro?". Răspunsul dat de Răzvan Burleanu

Echipa națională

Comentarii

Răzvan Burleanu, preşedintele FRF, a vorbit despre meciurile nefaste ale naţionalei României, cu Islanda (1-2) şi Norvegia (0-4), şi a răspuns la întrebarea de ce n-au reuşit jucătorii de la U21 să facă pasul pe deplin la naţionala mare, la fel ca fotbaliştii din Anglia sau Franţa, echipe cu care România U21 a fost în grupe la Euro 2019 U21.

România U21 a făcut o performanţă excepţională la Euro 2019 U21, când a ajuns în semifinalele turneului final, dar din păcate niciun jucător n-a reuşit să se transfer la un club mare şi să joace titular. Mai mult, prea puţini jucători de la U21 au fost promovaţi cu succes la naţionala mare a României.

"Ar trebui să împărţim discuţia în mai multe perspective. La meciul cu Norvegia aţi văzut mulţi jucători care în precedenta campanie de la U21 şi au făcut-o foarte bine şi au fost în teren în momentul de faţă. Dacă este să facem aşa o analiză pe foarte pe scurt, în ceea ce priveşte de ce are nevoie fotbalul românesc, în primul rând are nevoie de investiţii majore din punct de vedere financiar, şi de o strategie tehnică care să poată să fie implementantă la nivelul fiecărei academii de copiii şi juniori. Ceea ce s-a văzut este tocmai această diferenţă între noi şi ceilalţi. Ceilalţi care beneficiază şi care vin dintr-o cultură fotbalistică", a spus Răzvan Burleanu.

România U21 e din nou într-o poziţie de calificare la Euro 2021, după ce tricolorii mici au acumulat 19 punct în grupa 8 de calificare la turneul final. Tricolorii mici sunt pe locul doi în grupă şi, cu un singur meci rămas de jucat până la finalul preliminariilor, România ocupă locul patru în clasamentul celor mai bune locuri doi, care duc la competiţia din Ungaria şi Slovenia.

Afla mai multe despre: razvan burleanuechipa nationalatineret 

viewscnt
Articole similare