Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Deadline Day în Anglia: Suma fabuloasă cheltuită de cluburile din Premier League până azi, în ultima zi de mercato

Deadline Day în Anglia: Suma fabuloasă cheltuită de cluburile din Premier League până azi, în ultima zi de mercato

Premier League

Comentarii

Astăzi se închide fereastra de mercato pentru cluburile din Anglia. După ora locală 19:00, cluburile din Premier League nu vor mai putea achiziţiona jucători. Cat au cheltuit până acum cluburile din prima ligă engleză, aflaţi în cele ce urmează.

Liverpool este campioana investiţiilor în Premier League. Formaţia lui Jurgen Klpopp a cheltuit în această vară 167.9 milioane de lire (adică 186 de milioane de euro) şi a vândut jucători de numai 12.5 milioane lire (adică 13.89 milioane de euro). La polul opus se află Tottenham, care nu a investit niciun euro în jucătorii transferaţi în această vară.


”Cormoranii” au investit cel mai mult, Mourinho suferă, West Ham, Fulham şi Wolves în Top 5

Alisson, Naby Keita, Fabinho şi Xherdan Shaquiri sunt cei patru fotbalişti pentru care Liverpool a plătit bani în această vară. Doar Alisson şi Keita au costat gruparea de pe Anfield 122.5 milioane euro. La capitolul ”vânzări”, formaţia lui Klopp nu se poate lăuda cu nume importante, cu toate că a obţinut 12 milioane de euro pentru portarul Ward.

Campioana Manchester City l-a cumpărat pe Ryiad Mahrez, iar investiţia sa în transferuri din această vară se ridică la 62.5 milioane lire. ”Cetăţenii” au vândut jucători de 37.4 milioane lire, astfel ca balanţa lor pentru această vară e bună.

Mourinho e dezamăgit de campania de transferuri: ”Am cerut 5 fotbalişti, dar n-a ajuns niciunul”. Supărarea antrenorului portughez n-are o soluţie până joi, cu câteva ore înainte de finalizarea campaniei de transferuri din Anglia. Chiar şi-aşa, United a cumpărat jucători în valoare de 70.9 milioane lire (aproape 82.70 milioane euro), cel mai scump dintre ei fiind brazilianul Fred, pe care Man United a plătit 59 milioane euro.

137 de milioane de euro, echivalentul a 128.6 milioane lire a investit Abramovich în noul proiect condus de Maurizio Sarri. Chelsea a cumpărat cel mai scump portar din lume, Kepa Arrizabalaga de la Athletic Club de Bilbao pentru 80 de milioane de euro. Jorginho şi Kovacic sunt celelalte două transferuri ale ”The Blues” în această vară, în timp ce portarul Thibaut Courtois a plecat la Real Madrid pentru 35 de milioane de euro.

Wolverhamtpon este nou promovată în Premier League dar a adus în această vară jucători în valoare de peste 70 de milioane de euro. Cel mai recent transfer, Adama Traore (22 de ani) a fost şi cel mai scump dintre ei (20 de milioane de euro). Şi Fulham este nou promovată, dar depăşeşte 80 de milioane de euro investiţi în transferurile din această vară. Jean Michel Seri este cel mai scump transfer al grupării londoneze, 30 de milioane de euro. O campanie impresionantă de transferuri a făcut şi West Ham United, a treia echipă ca investiţii în Premier League în vara acestui an. West Ham a cheltuit 95.9 milioane lire după ce l-a adus pe banca tehnică pe Manuel Pellegrini, fostul campion al Angliei cu Manchester City. Chilianul îi va avea la dispoziţie din sezonul viitor pe Felipe Anderson, Issa Diop, Andryi Iarmolenko, Lukasz Fabianski şi Lucas Perez. Doar Kouyate, vândut la Crystal Palace a adus ceva bani în vistieria clubului din vânzări.

Din sezonul viitor în Anglia va juca şi internaţionalul român, Florin Andone, jucător pentru care Brighton a plătit 6 milioane de euro celor de la Deportivo la Coruna. Brighton a investit în total 57 de milioane de lire, cel mai scump transfer fiind Alireza Jahanbakhsh, 19 milioane de euro.

Per total, cluburile din Anglia au plătit până acum peste 1.1 miliarde de euro şi asta fără ca vreo echipă să cheltuiască o sumă exorbitantă pentru un fotbalist. În schimb, echipele medii şi mici din Anglia şi-au permis transferuri scumpe, pe care echipe bune din alte campionate, ca Sevilla, Lazio sau Lyon, nu şi le-ar permite atât de uşor. Spre exemplu, Everton a investit 40 de milioane de euro în brazilianul Richarlison, Bournemouth a plătit 30 de milioane de euro pentru Jefferson Lerma, iar Leicester 25 de milioane de euro pentru James Maddison. 

Afla mai multe despre: transferuripremier league 

viewscnt
Articole similare