Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Decizie de ultimă oră luată de TAS în cazul lui Lance Armstrong: "Suspendat pe viaţă!"

Decizie de ultimă oră luată de TAS în cazul lui Lance Armstrong: "Suspendat pe viaţă!"

Ciclism

Comentarii

Belgianul Johan Bruyneel, fostul director sportiv al starului decăzut al ciclismului, americanul Lance Armstrong, a primit miercuri o suspendare pe viaţă din toate activităţile sportive, din partea Tribunalului de Arbitraj Sportiv (TAS), pentru rolul său în sistemul de dopaj pus la punct în jurul fostului lider al echipelor US Postal şi Discovery Channel.

Bruyneel, complicele lui Armstrong în perioada în care a americanul a obţinut cele şapte victorii consecutive în Turul Franţei (1999-2005), care i-au fost retrase după ce s-a descoperit că s-a dopat, a primit în 2012 o suspendare de zece ani din partea Asociaţiei americane de arbitraj (AAA), care pronunţă sancţiunile în cazurile de dopaj.
 
Agenţia Mondială Antidoping (AMA/WADA) a făcut însă apel împotriva acestei sancţiuni, solicitând o suspendare pe viaţă pentru Bruyneel, care a fost confirmată miercuri de TAS.
 
În motivarea hotărârii sale, TAS a indicat că "nu vede niciun motiv pentru care această sancţiune (pe viaţă) să nu fie pronunţată în acest caz, din cauza implicării active a domnului Bruyneel în dopajul sistematic din ciclism, timp de mai mulţi ani"
 
TAS a mărit, totodată, sancţiunile care îi vizau pe doi complici spanioli ai lui Bruyneel şi Armstrong, un medic, Pedro Celaya Lemaza, şi un terapeut, Pepe Marti, primul fiind suspendat pe viaţă, iar cel de-al doilea pe o perioadă de 15 ani.
 
Într-o scrisoare deschisă, postată pe contul său Twitter, Bruyneel a "recunoscut şi acceptat în totalitate numeroasele greşeli comise în trecut".
 
"Sunt multe lucruri pe care mi-aş fi dorit să le fi făcut altfel şi sunt anumite acţiuni pe care le regret profund. Perioada pe care am trăit-o ca rutier şi apoi ca director sportiv a fost foarte diferită de ceea ce se petrece acum", a explicat belgianul.
 
Agenţia Mondială Antidoping a salutat, prin vocea directorului său general, Olivier Niggli, decizia TAS. "Sancţiunile pronunţate de AAA nu erau suficient de puternice, iar noi am cerut mai mult în numele sportului curat şi pentru protejarea ciclismului", a spus Niggli.

Afla mai multe despre: lance armstrong. tasciclismdopaj 

viewscnt
Articole similare