Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Decizie surpriză în Formula 1. Marele Premiu din Monaco nu va mai avea loc în acest an

Decizie surpriză în Formula 1. Marele Premiu din Monaco nu va mai avea loc în acest an

Formula 1

Comentarii

Automobile Club de Monaco a anunţat, joi, că Marele Premiu de Formula 1 din Principat nu va mai avea loc în acest an.

Iniţial amânat din cauza pandemiei de coronavirus, Marele Premiu de pe străzile din Monaco nu va mai avea loc în acest an. Oficialii din Principat nu au mai aşteptat să vadă planul de reorganizare al Formulei 1 şi au decis să renunţe cu totul la organizarea cursei în acest an.

“Având în vedere această situaţie gravă, Comitetul Director al Automobile Club de Monaco a decis, cu mare tristeţe, anularea celui de-al 12-lea GP al Monaco istoric (8-10 mai) şi celui de-al 78-lea GP de Formula 1 al Monaco, din cadrul Campionatului Mondial”, se arată într-un comunicat al organizatorilor, în care se mentionează problemele cauzate de coronavirus şi incertitudinile cu privire la viitor.

Weekend-ul de cursă din Principat ar fi trebuit să aibă loc în perioada 21-24 mai.

Cu câteva ore înainte de anunţul organizatorilor din Monaco, conducătorii Formulei 1 au emis un comunicat în care au anunţat amânarea a încă trei etape din acest sezon. Este vorba despre cursele din Olanda, Spania şi Monaco. Astfel, totalul curselor amânate sau anulate a ajuns la şapte. A mai fost anulat Marele Premiu al Australiei, în timp ce cursele din Bahrein, Vietnam şi China au fost amânate.

Conform programului iniţial, startul ar trebui să se dea în primul week-end din luna iunie, cu Marele Premiu al Azerbaidjanului, care se va disputa pe circuitul stradal din Baku. Este însă foarte posibil ca Formula 1 să decidă o reorganizare a calendarului din acest an.

Afla mai multe despre: formula 1marele premiuprincipatul monacomonte carlocoronaviruscovid-19 

viewscnt
Articole similare