Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Declinul jucătorului pe care CFR l-a vândut cu 6 milioane de euro. Din Premier League a ajuns să dea goluri într-o ţară vecină

Declinul jucătorului pe care CFR l-a vândut cu 6 milioane de euro. Din Premier League a ajuns să dea goluri într-o ţară vecină galerie foto
Comentarii

A fost una dintre cele mai bune afaceri făcute de CFR Cluj, într-o perioadă în care vânzarea jucătorilor din Liga 1 pe multe milioane de euro era o utopie. Ascensiunea fotbalistului s-a terminat, totuşi, la scurt timp după ce a părăsit actuala campioană a României, iar acum a ajuns să înscrie goluri într-o ţară vecină.

Lacina Traore, atacantul de 2.03 metri înălţime, era cumpărat de CFR Cluj în 2008 pentru doar 50.000 de euro de la Stade d'Abidjan, din Coasta de Fildeş, iar după doar trei sezoane era vândut la Kuban Krasnodar pentru şase milioane de euro, al doilea cel mai scump transfer din istoria clubului ardelean. Meciurile bune şi golurile au venit în continuare pentru uriaşul vârf, iar în 2012 Anji a plătit nu mai puţin de 16 de milioane pentru el. 

Pentru Anji a marcat 18 goluri în 46 de meciuri, iar în 2014 era cumpărat de AS Monaco, însă de atunci a început declinul ivorianului. A fost împrumutat pe la mai multe echipe, a ajuns chiar şi în Premier League, dar jucătorul nu a reuşit să se impună la nicio echipă. 

Dorit în vară atât de FCSB, cât şi de CFR Cluj, Traore a rămas la gruparea monegască, care însă a decis să îi rezilieze contractul. Abia în februarie şi-a găsit un nou angajament, la mică distanţă de România. Traore, atacantul care la un moment dat era apreciat la 16 milioane de euro, a semnat cu Ujpest, locul trei din Ungaria. 

Startul este unul pozitiv pentru atacant, care a marcat două goluri în trei meciuri şi luptă pentru calificarea în Europa League alături de gruparea din Budapesta. Una dintre reuşite a venit în meciul cu echipa românilor Mihai Mincă, Cornel Ene şi Gicu Grozav. 

În total, pentru Lacina Traore s-au plătit de-a lungul timpului 34,05 milioane de euro, iar atacantul a marcat 77 de goluri în 235 de meciuri. Pentru Everton, de exemplu, are un singur gol, în Cupa Angliei. 

Afla mai multe despre: lacina traorecfr cluj 

viewscnt
Articole similare