Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Detalii despre Slovan Liberec, posibila adversară a FCSB în turul trei preliminar din Europa League. Cât valorează lotul, cine-i vedeta echipei şi "minunea"

Detalii despre Slovan Liberec, posibila adversară a FCSB în turul trei preliminar din Europa League. Cât valorează lotul, cine-i vedeta echipei şi "minunea"

FCSB

Comentarii

FCSB, favorită la calificarea în turul trei preliminar în meciul cu Backa Topola, poate da peste cehii de la Slovan Libere, şi la rândul lor favoriţi la calificare în partida cu lituanienii de la FK Riteriai. Eventuala partida dintre FCSB şi Slovan Liberec se va juca pe Arena Naţională, după ce echipa lui Toni Petrea a ieşit gazdă la tragerea la sorţi.

Slovan Liberec l-a avut în lot, în sezonul trecut, pe românul Alexandru Băluţă (28 de ani), sub formă de împrumut de la Slavia Praga. Între timp, mijlocaşul a ajuns în Ungaria, la Academia Puşkaş. În sezonul trecut, Libere a terminat pe locul cinci în clasamentul din Cehia, care i-a permis să participe în preliminariile pentru grupele Europa league.

Liberec a terminat în spatele campioanei Slavia Praga, în spatele Viktoriei Plzen, Spartei Praga şi Jablonec. Slovan are trei titluri de campionă în palmares, câştigate în 2002, 2006 şi 2012, şi două Cupe ale Cehiei, câştigate în 2000 şi 2015. Valoarea totală a lotului lui Slovan Liberec este de puţin peste nouă milioane de euro, mai exact 9,35. Vedeta echipei, cel mai bine cotat fotbalist, este mijlocaşul Jan Matousek, împrumutat şi el de la Slavia Praga. Slovan tocmai a reuşit un rezultat surprinză în campionatul ceh, după ce a învins cu 4-1 pe Viktoria Plzen, echipa care a terminat pe locul doi în clasament sezonul trecut.

Prin comparaţie, lotul FCSB e cotat la 29.05 milioane de euro, iar cei mai bine cotaţi fotbalişti sunt Florinel Coman (5,5 milioane de euro) şi Dennis Man (5 milioane de euro). FCSB are un parcurs fără greşeală până acum în noul sezon, după ce a câştigat cu 3-0 toate partidele pe care le-a disputat până în prezent, cu Astra, Shirak şi Viitorul.

Totuşi, pentru ca meciul FCSB - Slovan Liberec să se dispute, echipa roş-albastră va trebui să treacă de Backa Topola, în timp ce cehii trebuie să învingă pe lituanienii de la FK Riteriai.

Slovan Liberec, amintire fercitiă pentru Dinamo!

În 2009, Dinamo şi Slovan Libere s-au duela în play-off-ul Europa League, iar "câinii" reuşeau calificarea în grupă după un meci ce a rămas în istoria suporterilor ca "Minunea de la Liberec". "Câinii" au pierdut prima manşă cu 0-3 la masa verde, după ce fanii au invadat terenul, dar au revenit în retur şi s-au impus după un meci de-a dreptul dramatic, câştigat în urma loviturilor de departajare.

Slovan Liberec - Dinamo s-a terminat 0-3 după 120 de minute, iar la roş-albii s-au impus cu 9-8 la loviturile de departajare.

Afla mai multe despre: slovan liberefcsbeuropa league 

viewscnt
Articole similare