Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Detaliul foarte important care i-a salvat viaţa lui Christian Eriksen. Ce s-a întâmplat în primele minute după ce şi-a pierdut cunoştinţa

Detaliul foarte important care i-a salvat viaţa lui Christian Eriksen. Ce s-a întâmplat în primele minute după ce şi-a pierdut cunoştinţa

EURO 2020

Comentarii

Pompiliu Popescu, fostul medic al echipei naţionale a României, a intervenit la Telekom Sport şi a vorbit despre incidentul nefericit care l-a avut în prim-plan pe Christian Eriksen, danezul care s-a prăbuşit pe teren în timpul meciului Danemarca - Finlanda de la EURO 2020.

Contactat de Telekom Sport după momentele de groază care au speriat o lume întreagă, Popescu a spus că, din ce a observat la TV, e de părere că acesta a suferit un stop cardiac. Medicii au intervenit rapid şi au reuşit să-l resusciteze, iar fostul medic al naţionalei a dezvăluit că intervenţia rapidă a doctorilor i-a salvat viaţa acestuia.

Eriksen a fost resuscitat de medici timp de 17 minute, pe teren, şi a fost scos cu targa şi transportat la spital. "Cred că a făcut un stop cardiac sau mai mult ca sigur asta a fost. În cele din urmă, după 17 minute s-a reuşit resuscitarea lui şi reluarea spontană a funcţiilor vitale, respectiv respiraţie, circulaţie, intervenţia trebuie să se facă în primele 3 minute, altfel creierul nu mai primeşte oxigen şi moare.  Dacă s-a intervenit în primele trei minute, intervenţia de resuscitare a durat 17 minute...

Se poate face inclusiv defibrilarea, se generează pornirea inimii pentru pomparea sângelui în creier, dar se poate face şi resuscitarea prin manevrele clasice de masaj cardiac şi respiraţie. E foarte important ce e în urma acestui stop cardiac, ce afecţiune nu a putut fi depistată de analizele obligatorii cerute de UEFA. UEFA cere în mod obligatoriu anumite investigaţii şi pe primul loc e prevenirea morţii subite în fotbal, e o temă cunoscută. 

Sunt şanse ca el din precuţie să nu mai intre pe teren sau sunt şanse să-şi poată relua... În general, în situaţia lui, cu prăbuşirea fără contact fizic, lucrurile dpdv al reluării fotbalului sunt şanse mici.

Medicina e limitată oricât de avansată e tehnologia în medicină. Sunt afecţiuni oculte, virtuale, care nu se manifestă,  nu le detectezi prin simptomologie sau prin detectare paraclinică. Aceste afecţiuni oculte pot să se manifeste în orice moment neaşteptat al vieţii sau activităţii unui fotbalist, au fost cazuri care au murit şi prin hotel", a spus Pompiliu Popescu, la Telekom Sport.

Afla mai multe despre: pompiliu popescudoctoreriksenmediciinterventiedrama 

viewscnt
Articole similare