Experiențe împreună.
You are here:

Dezvăluiri cutremurătoare din gimnastică. Sportivele au fost abuzate decenii la rând: "Simţeam o durere incredibilă"

Dezvăluiri cutremurătoare din gimnastică. Sportivele au fost abuzate decenii la rând: "Simţeam o durere incredibilă"

Diverse

Comentarii

Un raport a fost dezvăluit în Australia, în care mai multe gimnaste au povestit cum au suferit abuzuri verbale şi sexuale din 1980 până în prezent. Federaţia de gimnastică şi-a prezentat deja scuzele.

Raport alarmant în Australia

Comisia Drepturilor Umane din Australia a prezentat raportul comandat de federaţia de gimnastică din Australia. Acesta conţine 57 de interviuri cu sportive, membri ai familiilor şi antrenori, cu abuzuri suferite, în general, de tinere gimnaste. 

"Comportamentul sexual şi abuzul au avut loc în timpul antrenamentelor şi în deplasări, în spaţiul public şi după 'perdea', la vestiare şi în băi", se arată în raportul întocmit. 

Printre orori se numără abuzul verbal la adresa sportivelor privind greutatea lor. Mai mult, în câteva mărturii apar practici ca atingerile sexuale din partea anumitor antrenori şi abuzuri sexuale din partea unui maseur. 

„Am fost abuzată de un maseur când mă trata pentru o accidentare, aveam doar 8 sau 9 ani pe atunci. Abuzul, sexul şi reclamaţiile erau concepte străine pentru mine atunci. Acel om m-a abuzat în diferite feluri, de multe ori cu mama mea în cameră”, a spus o persoană, a cărei identitate a fost protejată. 

"Plângeam şi lacrimile îmi curgeau pe faţă. Simţeam o durere incredibilă, dar nu voiam să mă plâng", a adăugat. 

În Australia, dintre 231.000 de practicanţi ai gimnasticii, 77% sunt femei, iar 91% au sub 12 ani. 

Federaţia Australiană de Gimnastică a comandat raportul după apariţia documentarului „Athlete A” în 2020, care a relevat abuzurile comise de Larry Nassar, fost medic al „naţionalei” de gimnastică din SUA. 

viewscnt
Articole similare