Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

DIICOT - DNA - DIICOT. Cristi Borcea a fost chemat de urgenţă ieri seară pentru a da din nou cu subsemnatul în faţa procutorilor

DIICOT - DNA - DIICOT. Cristi Borcea a fost chemat de urgenţă ieri seară pentru a da din nou cu subsemnatul în faţa procutorilor

Fotbal

Comentarii

Omul de afaceri Cristian Borcea a ajuns joi seara la DIICOT, după ora 18:30. Borcea a mers pentru a face dovada plăţii cauţiunii de 2 milioane de lei, aproximativ 428.000 de euro, în dosarul în care este acuzat de de evaziune fiscală şi spălare de bani.

Potrivit Agerpres, DIICOT susţine că, în intervalul ianuarie 2010 - octombrie 2013, o grupare a acţionat coordonat, pe două circuite fictive, în scopul înregistrării în contabilitate de cheltuieli nereale (ce a avut drept rezultat denaturarea masei impozabile cu consecinţa sustragerii de la plata unor taxe şi impozite către bugetul de stat) şi spălării sumelor de bani astfel rezultate, prin intermediul unor contracte fictive de prestări servicii, comision, achiziţii nereale sau transferuri financiare interne/externe. 

"Cercetările efectuate au relevat faptul că grupul infracţional ar fi acţionat coordonat, în perioada 2010-2013, pe două circuite fictive de tranzacţionare, dezvoltate în jurul unui nucleu comun de societăţi/persoane, în scopul înregistrării în contabilitate de cheltuieli nereale, ce ar fi avut drept rezultat denaturarea masei impozabile, cu consecinţa sustragerii de la plata unor taxe şi impozite către bugetul de stat, precum şi în scopul spălării sumelor de bani astfel rezultate, prin intermediul unor contracte fictive de prestări servicii, comision, achiziţii nereale sau transferuri financiare interne/externe.

În lanţul evazionist, ar fi fost folosite, pe paliere diferite, mai multe societăţi comerciale cu un comportament fiscal disimulat de tip fantomă, iar sumele de bani ar fi fost transferate succesiv prin conturile respectivelor societăţi, în scopul spălării acestora. Preudiciul cauzat prin activitatea infracţională este estimat la 40.000.000 de lei”, se arată în comunicatul remis de Inspectoratul General al Poliţiei Române.

Afla mai multe despre: borceadnadiicotproblemeancheta 

viewscnt
Articole similare