Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Discurs tranşant al Cristinei Neagu, după rezultatele dezamăgitoare ale României. Mesaj sincer pentru colege: "Capul jos şi mai multă muncă. N-au realizat nimic"

Discurs tranşant al Cristinei Neagu, după rezultatele dezamăgitoare ale României. Mesaj sincer pentru colege: "Capul jos şi mai multă muncă. N-au realizat nimic"

Handbal

Comentarii

România a pierdut şi meciul cu Olanda şi a încheiat Campionatul European din Danemarca pe locul 12 la general, cea mai slabă clasare din istoria participărilor primei reprezentative.

"Sunt obosită, sunt destul de rău din punct vedere fizic, iar la ultimele 3-4 meciuri am avut dureri mari la genunchi. Acum urmează o perioada de pauză. Psihic sunt dezamagită de acest rezultat. Este cel mai slab turneu la care am participat, cu o singură victorie" , a spus Cristina Neagu.

În urma evoluţiilor dezamăgitoare ale naţionalei, Cristina Neagu a fost rugată să facă o comparaţie între fostele sale colege de la prima reprezentativă şi noua generaţie a României.

"Să fim realişti, nu ne putem ascunde după deget, diferenţa este destul de mare. Cu aceste jucătoare mergem la drum, dar ţine de fiecare, de cum te antrenezi, de atitudine, de inteligenţa de joc. Sunt mai mulţi factori care fac jucătoarele mai bune. Cred ca fiecare trebuie sa îşi facă o analiză şi sa muncească mai mult. Nu este de ajuns sa fii la naţionala, ci trebuie sa fii bun pentru ca echipa să performeze. Pentru mine, acest turneu preolimpic înseamnă mult şi trebuie sa avem o echipa competitivă în cel mai scurt timp.

Contează mult şi atitudinea. Unele jucătoare ar trebui să fie conştiente că nu e de ajuns doar să vină la naţională. Nu e asta cea mai mare realizare, ci ceea ce fac de acum încolo. Acum mulţi ani, când veneai la naţională, dacă reuşeai sa ajungi, abia îţi găseai locul, atât de mare era concurenţa.

Acum, baza de selecţie nu a fost atât de mare, li s-a dat şansa unor fete, dar mi se pare că unele dintre ele se comportă ca şi cum au cine ştie ce realizări doar pentru ca au ajuns aici. Să lase capul în pământ, sa muncească mai mult fiindcă nu au realizat nimic. Ca să ajungem să ne batem pentru o medalie trebuie sa arătam altfel.

Suntem câteva jucătoare în echipa asta care am muncit în acest ciclu preolimpic de 5 ani, ne-am sacrificat şi îmi doresc sa ajungem la Jocurile Olimpice. Nu suntem multe fete de peste 30 de ani, dar unele fete ar trebui să muncească mai mult. Altfel, vom arăta ca la acest Euro, iar eu chiar nu cred ca România este o echipă care poate obţine doar o victorie la un turneu final. România are o istorie în handbal şi ar fi păcat sa nu ajungem acolo unde ne este locul" , a spus Cristina Neagu.

România, cea mai slabă clasare din istorie la Campionatul European

Rezultatele de marţi, din grupele principale, au stabilit semifinalistele CE din Danemarca, adică Norvegia - Danemarca şi Franţa - Croaţia. Pentru locurile 5-6 vor juca Rusia - Olanda, toate partidele fiind programate în 18 decembrie şi finalele în 20 decembrie.

România a încheiat pe locul 12 la general, cea mai slabă clasare a sa din istoria participărilor, cu o singură victorie în competiţie, cu Polonia.

Rezultatele complete ale României sunt: 19-22 cu Germania, 28-24 cu Polonia, 20-28 cu Norvegia, în grupa preliminară D, respectiv 20-25 cu Croaţia, 24-26 cu Ungaria şi 24-35 cu Olanda.

Campioana europeană va obţine calificarea directă la CE2022, iar primele patru clasate vor fi, de asemenea, calificate la Campionatul Mondial 2021.

România a participat pentru a 13-a oară la Campionatul European, din 14 ediţii, ratând o singură apariţie, în 2006. În 1998, a obţinut cea mai slabă clasare - locul 11, ”depăşită” în 2020, iar cea mai bună clasare a fost în 2010, când a obţinut medalia de bronz. Clasările complete: 1994 - locul 10, 1996 - 5, 1998 - 11, 2000 - 4, 2002 - 7, 2004 - 7, 2008 - 5, 2010 - medalie de bronz, 2012 - 10, 2014 - 9, 2016 - 5, 2018 - 4 şi 2020 - 12.

Delegaţia României se întoarce în ţară miercuri seară, la ora 20.20, cu o cursă aeriană de la Copenhaga.

Afla mai multe despre: romania 

viewscnt
Articole similare