Experiențe împreună.
You are here:

Distruşi de scandalul abuzurilor sexuale! Federaţia Americană de Gimnastică a intrat în faliment

Distruşi de scandalul abuzurilor sexuale! Federaţia Americană de Gimnastică a intrat în faliment

Gimnastică

Comentarii

Federaţia Americană de Gimnastică a intrat în faliment, în urma cererilor de despăgubiri din partea sutelor de victime ale abuzurilor sexuale.

Federaţia americană s-a plasat sub protecţia articolului 11 din legislaţia privind falimentul pentru a putea indemniza victimele scandalului Nassar din 2016.

"Le datorăm victimelor găsirea unei soluţii clare la cererile lor pentru actele oribile din trecut şi pentru a le ajuta să meargă mai departe. Sportul nostru este mai sigur şi mai puternic datorită curajului acestor femei, iar această măsură este prima etapă în procesul de a restabilit încrederea lor în noi", a declarat Kathryn Carson, membru în Consiliul de Administraţie al USA Gymnastics.

Federaţia, care nu mai are nici preşedinte, nici vicepreşedinte, a precizat că nu are resurse propriii, dar cererile de despăgubire vor fi acoperite din contractele semnate înainte de începerea cazului Nassae.

Intrarea în faliment ar putea permite USA Gymnastics să scape de procedura Comitetului Olimpic American, care vrea să-i ia dreptul de a coordona acest sport.

Larry Nassar, fostul medic al echipei americane de gimnastică, a fost condamnat la închisoare pe viaţă pentru că a agresat sexual cel puţin 265 de victime, majoritatea gimnaste.

viewscnt
Articole similare