Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

„Doamne, ce fac până diseară?!”. Regimul de carantină din Spania, un coşmar pentru Dennis Şerban | EXCLUSIV

„Doamne, ce fac până diseară?!”. Regimul de carantină din Spania, un coşmar pentru Dennis Şerban | EXCLUSIV
Comentarii

Dennis Şerban (44 de ani) se protejează din Spania de coronavirusul care a împânzit planeta. Fostul internaţional şi-a mutat cartierul general al familiei la Valencia, acolo unde rezistă cu greu regimului de izolare la domiciliu. Şerban şi-a făcut însă timp să discute despre această situaţie cu Telekom Sport.

Cum e viaţa în Spania, în carantină?

„Azi ce zi e, că nici nu mai ştiu zilele.”

E joi...

„Păi, mâine am trei săptămâni de când sunt în casă, mă sui pe pereţi pe aici. Nu ştiu. În casă, mai scoatem căţelul dimineaţa, 10 minute, seara 10 minute. Mai mergem odată sau de două ori pe săptămână la supermarket aici lângă noi şi altceva nimic. În casă.

Nu este nimeni pe stradă, este o tristeţe aşa, este înspăimântător. Să nu vezi pe nimeni în oraş, adică oraşul ăsta e aglomerat de obicei. Sunt, mai ales prin centru pe unde stau eu, e foarte aglomerat, iar acum e ciudat să nu vezi pe nimeni.”

Cum ieşi din casă? Cu mănuşi, cu mască?

„Da, cu mănuşi, cu mască, cu dezinfectante în bunzare, cu lăsat haine de la uşă, ne dezbrăcăm, spălăm hainele.”

E greu?

„Da, e greu. Vă daţi seama că nu am stat niciodată atât în casă şi îmi e groază de ce aud şi de ce văd la ştiri. Atâţia morţi, atâţia infectaţi, în fiecare zi. Cred că o să se înmulţească cazurile şi la noi, cu ce văd la televizor şi de la ştiri, mă sperie puţin. Oricum, situaţia în Spania e dramatică. Eu mă trezeam dimineaţa şi plecam şi mai veneam acasă seara, vă daţi seama. eram 12-13 ore minim afară.

Acum mă trezesc dimineaţa şi nu ştiu ce să fac. Mă trezesc pe la 7-7.30 şi când îmi beau cafea, am terminat toate problemele, mă uit, e 9: 'Doamne, ce fac până diseară?!'. Ne uităm la TV, gătim, mai vorbim. Sunt cu familia. Trece timpul. mai greu, dar ce să facem.”

„Situaţia financiară e gravă, cea mai gravă”

În ceea ce priveşte fotbalul, Dennis Şerban s-a detaşat încă dinaintea declanşării pandemiei. Fostul mijlocaş are în CV nu mai puţin de 12 echipe, printre care Steaua, Dinamo, Rapid, Petrolul Ploieşti, Valencia sau Villarreal. Sub tricolor, Şerban a evoluat în 13 partide şi a marcat un gol.

În ceea ce priveşte vitrina cu trofee, fostul mijlocaş are 12: două titluri de campion cu Steaua, două Cupe ale României, una cu Steaua şi una cu Rapid, o Supercupă a României cu Steaua şi o Cupă a Spaniei cu Valencia.

De ce vă e dor cel mai tare în perioada asta?

„De lume, de aglomeraţie, de agitaţie, de ce fugeam înainte toată lumea, acum ne este dor.”

De fotbal? Urmăreai?

„Da, nu foarte atent, dar da. Cât de cât urmăream. Sunt câteva echipe care îţi atrag atenţia, dar situaţia, în general, e dificilă în fotbal. Situaţia financiară este gravă, cea mai gravă.”

Au loc tăieri salariale...

„Păi dacă aşa legea poţi că comentezi ceva? E stare de urgenţă şi legile sunt cum sunt, se adaptezi, nu ai încotro. Şi aici în Spania vor să le taie la Barcelona, la Real Madrid. La toate echipele.”

Va scădea nivelul dacă echipele nu mai investesc?

„Nu cred că o să scadă pentru că fotbaliştii trebuie să joace indiferent pe ce, asta e meseria lor. Câştigă mai mult, mai puţin. Trebuie să joace fotbal că nu au încotro. Sau se lasă şi se apucă de altceva.”

Afla mai multe despre: dennis serbanspaniacoronavirus 

viewscnt
Articole similare