Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Doar ce s-a transferat la FCSB şi este făcut praf de englezi: ”N-are nicio abilitate tehnică!” Nu le vine să creadă ce transfer a făcut Becali

Doar ce s-a transferat la FCSB şi este făcut praf de englezi: ”N-are nicio abilitate tehnică!” Nu le vine să creadă ce transfer a făcut Becali

Fotbal

Comentarii

La jumătatea lunii septembrie, conducerea FCSB-ului anunţa achiziţionarea unui nou atacant. Era vorba de congolezul Juhvel Tsoumou de la FC Hermannstadt. Englezii au rămas uimiţi să afle că fostul jucător al celor de la Preston, care n-a făcut o figură foarte bună în Regat, a ajuns la cel mai galonat club din România (confuzia lor - FCSB cu Steaua)

În anul 2011, pe vremea când Preston activa în League One, a treia ligă din Anglia, antrenorul de la acea vreme, Phil Brown, avea mare nevoie de încă un atacant, însă nu avea foarte mulţi bani la dispoziţie. Aşa că şi-a îndreptat atenţia către jucătorii liberi de contract. S-au oprit la Juhvel Tsoumou pe care l-au adus în probe după ce îşi reziliase contractul cu nemţii de la Alemannia Aachen din liga secundă. A impresionat conducerea celor de la Preston şi a primit un contract rapid, pe două sezoane.

Fost jucător la Eintracht Frankfurt, Tsoumou era un necunoscut pentru toată lumea, la acea vreme, însă avea vârsta de partea sa. La doar 20 de ani, a fost adus să-i suplinească la nevoie pe Neil Mellor, Jamie Proctor şi Iain Hume. Din nefericire pentru el, nu avea să facă acest lucru cu succes. Marca doar 4 goluri în 22 de partide, prea puţin pentru a-şi câştiga locul în memoria fanilor.

Conform englezilor, "Tsoumou era puternic şi rapid, însă nu avea nicio abilitate tehnică, fiind definiţia materiei prime". După şase luni şi o serie de 11 meciuri consecutive fără gol marcat, a fost trimis împrumut la Plymouth Argyle. A marcat două goluri în 11 meciuri la Plymouth, în liga a patra din Anglia, însă nu convinge şi este trimis înapoi la Preston. La scurt timp, Preston îi reziliază contractul.

Aşa şi-a început Tsoumou periplu prin Europa, fără o adresă anume. A trecut prin Austria, la TSV Hartberg şi Waldhof Mannheim, apoi în Slovacia la Senica, cu întoarcere în Germania, la echipa de liga a patra, Wacker Burghausen, unde reuşea cea mai bună perioadă a carierei sale - ÎN LIGA A PATRA din Germania - 30 de goluri în 58 de meciuri. 

Aventura din Cipru, de la Ermis Aradippou, eşuată de asemenea, a fost ultima înainte să ajungă în România. Semnează, în primă instanţă, cu Hermannstadt, unde marchează 10 goluri în toate competiţiile, fiind unul dintre cei mai apreciaţi jucători ai grupării din Sibiu.

Juvhel Tsoumou şi-a relansat cariera în România, la Hermannstadt şi FCSB

Apoi, surpriza! În ultimele zile de transferuri ale verii 2019, Tsoumou este chemat în probe la FCSB, iar internaţionalul congolez nu mai dezamăgeşte. Are 28 de ani şi este conştient că FCSB poate reprezenta ultimul său tren. Aleargă mult, se zbate, îşi doreşte, profită de lipsa atacanţilor şi îl înduplecă pe Gigi Becali.

Transferul îi ia prin surprindere chiar şi pe jurnaliştii englezi: "Aţi citit corect. Tsoumou joacă pentru cel mai faimos club din România, de 26 de ori campioană naţională, campioană a Europei în 1986. L-aţi văzut pe Tsoumou în derivă în 2011, în League One, pentru ca acum să observăm pe ce culmi înalte, remarcabile, a ajuns"

Lucrurile nu merg perfect la FCSB, după cum sesizează şi englezii. Aceştia punctează pe scurt: "FCSB are un sezon mizerabil până acum. Au ratat calificarea în grupele Europa League, eliminată de Vitoria Guimares, este pe locul 10 în Liga l şi este la al treilea manager al sezonului". 

Ceea ce este cu adevărat interesant este că FCSB nu a mai pierdut de când la echipă a sosit Juhvel Tsoumou, cel care a şi marcat un gol în cele două prezenţe în tricoul roş-albastru. Presa britanică îl apreciază pe Tsoumou ca având "cea mai bizară ascensiune" dintre toţi jucătorii străini de atac care au trecut pe la Preston, în ultimii 10 ani.

Afla mai multe despre: fotbal 

viewscnt
Articole similare