Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Dortmund şi-a găsit antrenor! Cine este omul care va prelua conducerea Borussiei, din vară

Dortmund şi-a găsit antrenor! Cine este omul care va prelua conducerea Borussiei, din vară

Borussia Dortmund

Comentarii

Borussia Dortmund a avut un sezon de uitat, până acum. În afara locurilor de Liga Campionilor şi ieşiţi clar din lupta pentru titlu, ”Die Schwarzgelben” vor trebui să o ia din nou de la capăt, sezonul viitor. Optimismul a reapărut în tabăra lui Dortmund, după anunţarea noului tehnician. Actualul antrenor al Borussiei Monchengladbach, Marco Rose, va prelua echipa din vară.

Este oficial! Marco Rose va prelua conducerea pe Signal Iduna Park, din vară. Actualul tehnician al lui Gladbach, Rose a impresionat de când a venit în Germania.

Un absolvent al ”şcolii” Red Bull, neamţul de 44 de ani şi-a început de antrenor cariera la echipele de juniori ale RB Salzburg. În 2017, a primit şansa de a prelua echipa mare, iar acesta nu s-a mai uitat înapoi de atunci.

Rose a reuşit să câştige titlul în ambele sezoane petrecute acolo, ajungând şi în semifinalele şi sferturile Europa League în primul si al doilea sezon, respectiv. Gladbach l-a adus în Germania în 2019, iar neamţul a reuşit să califice echipa în grupele Champions League, după 4 ani de absenţă. În sezonul actual, Rose a reuşit să prindă optimile Ligii Campionilor, după ce formaţia sa a terminat pe locul 2 într-o grupă cu Real Madrid, Inter Milano şi Şahtior Donetsk.

Astfel, conducerea lui Dortmund a considerat că a văzut destul şi a reuşt să obţină semnătura acestuia. Edin Terzic va continua pe postul său de interimar, până la venirea lui Rose. Actualul antrenor al lui Dortmund era şi el considerat pentru poziţia permanentă, dar prestaţiile echipei sub conducerea sa au lăsat de dorit şi altă variantă a fost preferată.

”Die Schwarzgelben” s-au despărţit de fostul antrenor, Lucien Favre, încă din decembrie 2020, în urma unei înfrângeri acasă, cu scorul de 5-1, în faţa lui Stuttgart. Conducerea lui Dortmund nu a dorit să grăbească procesul de angajare, cu scopul de a găsi candidatul potrivit. Astfel, viitorul arată din nou entuziasmant pentru ”Die Borussen”.

Afla mai multe despre: borussia dortmundmarco rose 

viewscnt
Articole similare