Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Drăgulescu este mic copil pe lângă ea! Chusovitina va participa la Jocurile Olimpice de anul viitor, la 46 de ani

Drăgulescu este mic copil pe lângă ea! Chusovitina va participa la Jocurile Olimpice de anul viitor, la 46 de ani

Gimnastică

Comentarii

Oksana Chusovitina doboară record după record. La aproape 45 de ani, gimnasta a anunţat că va participa la Jocurile Olimpice, chiar dacă au fost amânate pentru anul viitor. Chusovitina este deja cea mai în vârstă gimnastă din istoria acestei competiţii.

Pe 19 iunie, Oksana Chusovitina va împlini 45 de ani şi era pregătită să participe la Jocurile Olimpice care ar fi trebuit să aibă loc în această vară, la Tokyo. Ar fi fost pentru a opta oară în cariera ei când concura în cadrul celei mai importante competiţii sportive din lume. La ediţia din 2016 a Jocurilor, Chusovitina a devenit cea mai în vârstă gimnastă din istoria competiţiei. 

Chiar dacă Jocurile au fost amânate pentru anul viitor, din cauza pandemiei de coronavirus, gimnasta nu renunţă la visul său. Aceasta a anunţat că va fi prezentă la competiţie şi în 2021. Asta în condiţiile în care vara viitoare, Chusovitina va avea deja 46 de ani împliniţi. Gimnasta s-a calificat la Jocurile de la Tokyo, la sărituri, după Cupa Mondială de la Stuttgart, care s-a desfăşurat în 2019. 

”Aveam de gând să-mi închei cariera la Jocurile de la Tokyo, iar acum nu îmi voi schimba planurile. Un alt sezon în sală”, a declarat gimnasta. 

Chusovitina a participat până acum la 7 ediţii ale Jocurilor Olimpice şi a reprezentat 3 ţări diferite: Uniunea Sovietică, Uzbekistan şi Germania. Are un titlu olimpic cu echipa Uniunii Sovietice şi două medalii de aur la Mondiale pentru aceeaşi ţară. În culorile Germaniei a câştigat 4 medalii la Campionatele Europene, două la mondiale şi un argint la sărituri la Jocurile din 2008. Pentru Uzbekistan a participat deja la 4 ediţii ale Jocurilor, dar nu a luat nicio medalie olimpică. 

Afla mai multe despre: chuchovitinajocurile olimpicegimnastica 

viewscnt
Articole similare