Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Drumul de la rugby la K1. Cristian Piticar visează la galele internaţionale: ”Ăsta e nivelul pe care trebuie să-l atingem noi”

Drumul de la rugby la K1. Cristian Piticar visează la galele internaţionale: ”Ăsta e nivelul pe care trebuie să-l atingem noi”

Alte sporturi

Comentarii

Luptele K1 sunt un miraj pentru cei pasionaţi de sporturile de contact. Printre cei care vor să le calce pe urme lui Moroşanu sau Ghiţă este şi Cristian Piticar.

Are 24 de ani, a făcut rugby în copilărie şi a ieşit vicecampion naţional. Apoi, s-a apucat de skandenberg şi a cucerit titlul de campion european. Acum K1 este prioritatea sa.

De la skandenberg şi rugby, la K1

”În timp ce făceam skandenberg, în sala unde mă antrenam, erau în sală nişte mănuşi de box. Şi eram cu un prieten de-al meu. Şi la un moment dat zic , hai să ne punem mănuşile, să ne batem. Nu era nimeni în sală. Am luat mănuşile şi ne-am bătut amîndoi. De atunci am zis că mă apuc. Îmi place foarte mult contactul. Şi rugbyul l-am jucat doar pentru contact. Contactul fizic. Plus de asta e un sport individual care-ţi pune în valoare calităţile”, a spus Cristian Piticar.

Piticar vizează la galele înternaţionale. ”Ăsta e ţelul. În Romănia este un nivel, acolo e un alt nivel. Vedeţi cum se bate şi Moroşanu şi Daniel Ghiţă. Ăsta e nivelul pe care trebuie să-l atingem noi. Acolo trebuie să ne găndim. Dacă ne gîndim să ajungem doar un campion naţional şi atît, rămîi doar de nivel mediu”, a mai spus luptătorul.

Crsitian Piticar a vorbit cu sinceritate despre sumele imfime care un luptător le primeşte dacă iese învingător într-o gală: ”Sincer să fiu, mai ales eu cum sunt acum la început şi am două meciuri iau două mii de lei. Banii ăştia îi bagi în mîncare, în alimentaţie. În două săptămâni... nu ai ce să faci cu ei.”

Afla mai multe despre: cristian piticarpiticark1 

viewscnt
Articole similare