Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Dureri de cap pentru Gică Hagi. Noul stadion din Constanţa, blocat din nou. ”S-a întârziat 6 luni”. FOTO

Dureri de cap pentru Gică Hagi. Noul stadion din Constanţa, blocat din nou. ”S-a întârziat 6 luni”. FOTOgalerie foto

Fotbal

Comentarii

Noul stadion de la Constanţa, care îi va purta în continuare numele lui Gică Hagi, întâmpină o nouă serie de probleme.

După ce a fost întârziat startul lucrărilor, din cauza unei dintre firmele perdante la licitaţie ce a depus fără succes contestaţie, noul stadion din Constanţa a mai primit o lovitură.

O nouă întârziere pentru noul stadion din Constanţa!

Când credea că a scăpat de toate problemele şi că se va accelera procesul de construcţie a noii arene din Constanţa, Gică Hagi, dar şi toţi ceilalţi iubitori ai sportului din Constanţa, au primit o nouă veste proastă.

Din cauza Ordonanţei de Urgenţă nr. 90 din 27 octombrie 2023, care indică aprobarea unori măsuri de reducere a cheltuielilor bugetare pe anul 2023, în vederea încadărrii în ţinta de deficit bugetar asumată, obiectivele de infrastructură sportivă, susţinute din banii statului, au fost suspendate.

Aşadar, şi construirea stadionului din Constanţa a intrat în ”repaus” pentru moment.

Vă aducem la cunoştinţă faptul că, în prezent, obiectivul de investiţii se află sub incidenţa Ordonanţei de Urgenţă nr.90/27.10.2023 pentru aprobarea unor măsuri de reducere a cheltuielilor bugetare pe anul 2023 în vederea încadrării în ţinta de deficit bugetar asumată prin Programul de convergenţă, precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative, publicată în Monitorul Oficial nr.979/27.10.2023, Partea I”, arată CNI.

Ulterior, la propunerea Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, Guvernul a decis, în şedinţa de joi, 16 noiembrie 2023, alocarea sumei de 250 de milioane de lei din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2023, pentru finanţarea Programului naţional de construcţii de interes public sau social (PNCIPS), derulat de Compania Naţională de Investiţii (CNI). Însă, nu este vorba şi despre obiectivul de investiţii „construire stadion Gheorghe Hagi, Constanţa”, după cum au precizat, pentru Focus Press, reprezentanţii CNI.

În consecinţă, nu a mai fost semnat nici contractul cu firma care a câştigat licitaţia pentru construirea arenei - Construcţii Erbaşu. 

Primarul oraşului Constanţa, Vergil Chiţac, anunţă că acest contract va fi semnat în debutul anului 2024, însă nu ştie exact când ar putea debuta lucrările şi când s-ar putea finaliza acestea.

"Contractul va fi semnat la începutul anului viitor, iar banii vor fi bugetaţi pe partea de stadion cât se poate face anul viitor. Nimeni nu poate avea asigurări, dar aşa este normal să se întâmple şi aşa se va întâmpla.

Eu cred că şase luni de zile s-a întârziat. Din păcate, legislaţia din România favorizează mai mult contestaţia decât execuţia. Ea trebuie schimbată", a spus Chiţac, conform Europa FM.

 Galerie foto

Afla mai multe despre: stadion farulgica hagivergil chitac 

viewscnt
Articole similare