Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

”E de Real Madrid sau Barcelona!” Fotbalistul pe care Dan Petrescu l-a antrenat şi care l-a impresionat profund

”E de Real Madrid sau Barcelona!” Fotbalistul pe care Dan Petrescu l-a antrenat şi care l-a impresionat profund
galerie foto
Comentarii

Dan Petrescu a oferit un interviu în presa din Italia în care a vorbit despre un fotbalist pe care l-a antrenat la Dinamo Moscova.

În perioadă 2012-2014, Petrescu a fost la cârma echipei Dinamo Moscova din Rusia. Acolo el a putut să îl pregătească pe Aleksandr Kokorin, care la acea vreme era una dintre marile speranţe ale fotbalului rus. Fostul campion din Liga 1 era atât de convins de calităţile jucătorului său, încât a declarat că aceasta avea valoarea necesară pentru a evolua chiar la Real Madrid şi Barcelona.

Dan Petrescu: ”Cu astfel de calităţi, puteai să joci pentru Real Madrid sau Barcelona

Când îl antrenam şi avea 19 ani, i-am spus: 'Ar trebui să te străduieşti să joci la Real Madrid şi să nu rămâi la Dinamo toată viaţa'. După primul antrenament cu el, l-am făcut să înţeleagă că este cel mai bun jucător din Rusia. 

Probabil ştiţi că înainte de transfer, echipa i-a cerut lui Spalletti, Mancini şi altor mari oameni din fotbal o opinie despre el, toată lumea a vorbit cu entuziasm despre fotbalist. Şuta excelent şi cu stângul, şi cu dreptul, lovea cu capul, viteză, tehnică, dribling, era gata să facă şi faza defensivă.

Chiar ştia să facă totul. Cu astfel de calităţi, puteai să joci pentru Real Madrid sau Barcelona. Acesta trebuia să fie nivelul lui”, a declarat Dan Petrescu, pentru labaroviola.com.

Cariera lui Kokorin

Între timp, Kokorin a ajuns la vârsta de 30 de ani şi nu a avut cariera strălucitoare pe care o prevedea Dan Petrescu. Rusul a rămas în campionatul din ţara natală până în iarna acestui an, unde a jucat pentru echipe precum Zenit St. Petersburg, Anzhi, Sochi şi Spartak Moscow. În ianuarie 2021, Fiorentina l-a cumpărat pentru suma de 4,5 milioane de euro. 

El a adunat în cariera de profesionist 319 partide, a marcat 93 de goluri şi a oferit 43 de pase decisive. Potrivit site-ul de specialitate transfermarkt.com, Kokorin este evaluat la 3,5 milioane de euro. 

Echipele pregătite de Dan Petrescu în Rusia

Dan Petrescu a antrenat ultima oară la Kayserispor, unde a stat însă doar o lună şi jumătate şi de care s-a despărţit oficial pe 23 februarie. Atunci, antrenorul în vârstă de 53 de ani a decis să ia o pauză şi să aştepte vara pentru a deschide discuţiile cu echipele care-l doresc.

Considerat unul dintre cei mai valoroşi antrenori români, Dan Petrescu a antrenat două echipe în Rusia, pe Kuban Krasnodar (decembrie 2009-august 2012 şi iunie-octombrie 2016) şi pe Dinamo Moscova (august 2012-aprilie 2014).

Afla mai multe despre: dan petrescu-kokorin-dinamo moscova 

viewscnt
Articole similare