Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Ea e campioana care vrea să facă înconjurul lumii cu trenul! Iulia Moldoveanu îşi spune povestea: "Aş vrea să urmez o carieră în acest domeniu"

Ea e campioana care vrea să facă înconjurul lumii cu trenul! Iulia Moldoveanu îşi spune povestea: "Aş vrea să urmez o carieră în acest domeniu"

Sporturi

Comentarii

Judo este cuvântul de bază în familia Moldoveanu. Tatăl este antrenor la Centrului Naţional Olimpic de Judo pentru cadeţi şi juniori, iar fiica, Iulia, componentă a lotului, multiplă medaliată naţională. Tânăra face două facultăţi şi îşi doreşte, atunci când timpul îi va permite, să călătorească în jurul lumii cu trenul!

Se spune că aşchia nu sare departe de trunchi, iar Iulia Moldoveanu dovedeşte asta. Sportiva se pregăteşte la Centrul Naţional Olimpic de Judo de la Focşani, acolo unde antrenor este chiar tatăl ei.

Deşi initial ea nu a vrut să-I calce pe urme, pasiunea pentru duelurile pe tatami s-a aprins rapid.

“Aveam 6 ani, nu am început cu judo, am făcut tenis de câmp, dar fiind tatăl meu antrenor de judo, am zis să încerc să fac şi judo şi mi-a plăcut şi aici am rămas”, a spus Iulia Moldoveanu, componentă a lotului naţional de judo, pentru Sportsnet.ro

Fata este fericită că este antrenată de tatăl ei, despre care spune că  nu face nici un fel de diferenţe între ea şi celelalte componente ale lotului naţional.

“Este foarte ok ca şi antrenor, ne înţelege pe toate, ştie când e momentul să fie mai dur şi când trebuie să fie înţelegător cu noi. Nu este ciudat să-l am antrenor, tata nu face diferenţe între noi, fetele de la lot “ - Iulia Moldoveanu, componentă a lotului naţional de judo.

Atunci când vine vorba de prezenţa mamei sau a altor apropiaţi la competiţiile la care ea concurează, Iulia recunoaşte că are emoţii mari.

“Nu ştiu dacă tata are emoţii când eu sunt pe tatami, dar ştiu că eu am când o văd în tribune pe mama sau când ştiu că vin să mă încurajeze prietenii” - Iulia Moldoveanu, componentă a lotului naţional de judo.

Pe lângă judo, Iuliei îi place să călătorească şi o face, atunci când are timp, într-un mod interesant. Traversează continentul cu trenul!

„Îmi place foarte mult să călătoresc. Chiar am călătorit foarte mult, mai mult de 10 ţări în 3 săptămâni cu trenul. A fost o experienţă foarte frumoasă şi vreau să o repet. Am mers în Franţa, Spania, Austria, Cehia, Marea Britanie, cam peste tot. Poate reuşesc să fac un tur al lumii cu trenul” - Iulia Moldoveanu, componentă a lotului naţional de judo.

Deşi sportul îi ocupă mare parte din timp, Iulia Moldoveanu nu neglijează şcoala. Din contra! Judoka se poate lăuda că studiază la 2 facultăţi!

“Am început facultatea de educaţie fizică eu făcând mereu sport şi am zis că mă va ajuta pe viitor, dar mi-am dat seama că îmi place foarte mult şi kinetoterapia şi aş vrea să urmez o carieră în acest domeniu” - Iulia Moldoveanu, componentă a lotului naţional de judo.

Afla mai multe despre: iulia moldoveanuiulia moldoveanu judojudo romania 

viewscnt
Articole similare