Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Echipe de legendă | Aston Villa 1982 sau drumul de la Rotterdam la Rotherham

Echipe de legendă | Aston Villa 1982 sau drumul de la Rotterdam la Rotherham

EURO

Comentarii

Povestea uneia dintre cele mai surprinzătoare câştigătoare de Uefa Champions Leauge din istorie. În anii 70, Anglia domina fotbalul european, iar Liverpool şi Nottingham Forest au bifat 5 Cupe ale Campionilor consecutive. În 1982, a venit rândul lui Aston Villa.

The Villans au cucerit titlul cu Ron Saunders pe bancă, iar parcursul lor în Cupa Campionilor a fost unul impresionant. Dar, chiar înainte de sferturi, antrenorul Saunders a demisionat după un conflict cu conducerea clubului. Locul său a fost luat de secundul Tony Barton, care a continuat rezultatele impresionante.

Cu el pe banca tehnică, Villa a eliminat Dinamo Kiev şi Anderlecht şi şi-a asigurat astfel locul în marea finală de la Rotterdam.

Nemţii de la Bayern, care eliminaseră şi Craiova erau marii favoriţi ai finalei. Iar Aston Villa s-a lovit imediat şi de ghinion, când a rămas în startul meciului fără portarul titular.

A intrat Nigel Spink, cel care a făcut meciul vieţii şi avea să devină portarul următoarelor sezoane pentru formaţia din Birmingham. Partida a fost decisă de Peter Withe. Avea să fie prima şi singura Cupă a Campionilor din istoria clubului. Dar Villa a pus mâna şi pe Supercupa Europei, după succesul în faţa Barcelonei. Declinul lui Villa a fost incredibil. Mai jos aflaţi şi de ce. 

Afla mai multe despre: aston villaeuro centerechipe de legendă 

viewscnt
Articole similare