Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Edi Iordănescu a vrut să se răzbune pe tatăl său, însă s-a răzgândit recent: ”Nu l-am uitat! M-am gândit să-i fac şi eu la fel”

Edi Iordănescu a vrut să se răzbune pe tatăl său, însă s-a răzgândit recent: ”Nu l-am uitat! M-am gândit să-i fac şi eu la fel”

Echipa națională

Comentarii

Edi Iordănescu a susţinut, luni, o conferinţă de presă înaintea ultimei partide din preliminariile Campionatului European din 2024, contra Elveţiei, programată marţi, 21 noiembrie, de la ora 21:45, pe Arena Naţională.

Selecţionerul României Edi Iordănescu a vorbit despre un episod ştiut de foarte puţină lume: la EURO 2016, tatăl său, Anghel Iordănescu, nu i-a permis accesul total în cantonamentul echipei naţionale.

Edi Iordănescu l-a iertat pe tatăl său

Iniţial, Edi s-a gândit să apeleze la acelaşi tratament pentru tatăl său, însă a cugetat mai profund şi a înţeles că nu ar fi o decizie matură, ci una copilărească, luat din ambiţie şi răzbunare.

Aşadar, selecţionerul a anunţat că îl va lăsa pe ”tata Puiu” să meargă în cantonamentul echipei la EURO 2024, dacă va dori facă anumite observaţii sau să transmită un mesaj de încurajare pentru ”tricolori”.

”(n.r. – acum 8 ani când Anghel Iordănescu se califica la EURO, el se gândea că va ajunge în aceeaşi situaţie?) Tot timpul m-am gândit şi m-am inspirat din munca lui. Când te gândeşti, asta te motivează. Atunci eram antrenor la Pandurii, terminasem pe podium şi până în penultima etapă aveam şanse la titlu.

A fost campionatul când Astra a câştigat şi noi trebuia să luăm 6 puncte în ultimele două meciuri ca să îl câştigăm. Şi am fost egalaţi la FCSB pe final, după ce am condus cu 1-0. Am bătut Astra, dar nu am mai avut şanse. Şi am avut o dezamăgire, ne-am dorit până în ultima clipă şi am sperat.

Îmi aduc aminte că atunci am fost în Franţa şi am fost alături de el, dar nu am putut să stau decât la meciul de deschidere. I-am cerut accesul să îl văd şi m-a limitat. Mi-a spus că nu e o oră atunci în care să întru şi pe zi şi că trebuie să mă adaptez la restul programului.

Şi nu l-am uitat. Eu o să îi deschid total uşa, dacă vrea să vină şi să stea cât îşi doreşte. În prima fază m-am gândit să fac şi eu cu el ce a făcut el cu mine. Dar m-am gândit mai bine pe parcurs şi mi-am dat seama că e doar o copilărie”, a recunoscut Edi Iordănescu.

Afla mai multe despre: edi iordanescuanghel iordanescuromaniaeuro 2024 

viewscnt
Articole similare