Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Edi Iordănescu vrea o schimbare radicală în fotbalul din Liga 1: ”Am avut o discuţie cu preşedintele FRF”. Gică Hagi s-a plâns în repetate rânduri despre această problemă

Edi Iordănescu vrea o schimbare radicală în fotbalul din Liga 1: ”Am avut o discuţie cu preşedintele FRF”. Gică Hagi s-a plâns în repetate rânduri despre această problemă

Superliga

Comentarii

Edi Iordănescu vrea o schimbare în fotbalul din Liga 1 şi spune că a avut deja o discuţie cu Răzvan Burleanu despre acest subiect.

Ajuns selecţioner la naţională, Edi Iordănescu îşi doreşte câteva schimbări despre care spune că ar fi benefice pentru fotbalul din Liga 1.

Antrenorul în vârstă de 43 de ani spune că a avut deja o discuţie cu Răzvan Burleanu şi îşi doreşte o întâlnire şi cu cei din conducerea Comisiei Centrale de Arbitri.

Edi Iordănescu vrea o schimbare în fotbalul din Liga 1: ”Când ieşim în Europa ne lovim de alte lucruri”

Într-o analiză făcută de CIES Football Observatory, Liga 1 este unul dintre campionatele din Europa în care se joacă puţin fotbal şi mingea stă mai mult în afara terenului.

În plus, campionatul României se află pe locul 10, din 37, la numărul de faulturi care se fac într-un meci, cu o medie de 31,1. Prin comparaţie, în Premier League media de faulturi pe meci este de 21,5.

Aceste cifre înseamnă întreruperi foarte dese şi nivelul fotbalului scade considerabil.

Una dintre problemele semnalate mai ales de Gică Hagi este că jucătorii români cad mult prea uşor în dueluri, în timp ce arbitri fluieră fault şi atunci când există contact minim.

Edi Iordănescu spune că îşi doreşte o schimbare din acest punct de vedere. Noul selecţioner al României susţine că a avut deja o discuţie cu preşedintele FRF, Răzvan Burleanu şi îşi doreşte şi o întâlnire cu şefii Comisiei Centrale a Arbitrilor.

Edi Iordănescu spune că ar vrea ca arbitrii români să lase jocul mai liber, caz în care jucătorii s-ar obişnui cu duelurile tari, de care au parte mai ales când joacă meciuri internaţionale:

”Competiţia noastră aş vrea să aibă alt ritm, altă adversitate. Am avut o discuţie cu preşedintele Federaţiei zilele astea şi am militat pentru o discuţie a mea, a dânsului şi a lui Mihai Stoichiţă cu cei din conducerea arbitrilor.

Mi-aş dori să avem în Liga 1 un joc mai liber, mai disputat, mai puţin fragmentat. Să încurajăm duelurile, pentru că atunci când ieşim în Europa ne lovim de alte lucruri”, a declarat Edi Iordănescu pentru gsp.ro.

Gică Hagi s-a plâns constant de problema ridicată de Edi Iordănescu

În prezent patron şi antrenor la Farul, Gică Hagi s-a declarat în mai multe rânduri nemulţumit de atitudinea pe care jucătorul român o are în timpul meciurilor.

Recent, Gică Hagi a avut un discurs-manifest în care s-a arătat foarte deranjat de faptul că jucătorii români sunt învăţaţi încă din perioada junioratului să simuleze şi să încerce să scoate faulturi:

”Asta începe de la academii. Am văzut meciuri la toate generaţiile astea mici. Este inadmisibil. Şi în şedinţă, când am fost cu preşedintele (n.r. Răzvan Burleanu), i-am spus asta.

Este incredibil ceea ce se întâmplă. Una-doua cad pe jos. Păi şi tu îl înveţi de mic să facă numai asta? Ce cultivi asta iese.

În loc să-l cultivi să stea sus, să alerge, să nu ceară, să nu cerşească, să se lupte, să inveţe să lupte, nu să cadă jos... Poate pe unii îi doare ce spun. De-asta am ajuns unde am ajuns”, a fost discursul lui Gică Hagi.

Afla mai multe despre: edi iordanescu 

viewscnt
Articole similare