Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

EDITORIAL RADU OPRIŞAN | Cholo.ro

EDITORIAL RADU OPRIŞAN | Cholo.ro

Fotbal

Comentarii

Trăgând cu ochiul spre banca României la meciul cu Israel, nu aţi avut senzaţia că îl zăriţi pe Cholo Simeone? Cosmin Contra a fost deseori asemuit cu omul care a inventat Atletico Madrid, însă acum s-a şi îmbrăcat precum Diego Simeone: cămaşă neagră şi cravată de aceeaşi nuanţă.

Parcă şi prin gesturile agitate de pe margine, "Guriţă" ne aminteşte de Cholo! "La mine, efortul nu este negociabil", este principiul lui Simeone. Chiar nu vi se pare că, după mult timp, echipa României arată într-un fel? Şi, atitudinea s-a văzut. Când am fost conduşi, obicei rar întâlnit, am egalat, apoi am câştigat. Meritele lui Contra ar trebui evidenţiate în formula de echipă: a decis să înceapă în poartă cu Niţă, care, pentru Daum, nu exista chiar dacă făcea minuni la Steaua, iar Niţă ne-a salvat!

L-a transformat pe Bancu în fundaş lateral şi a creat flancul stâng Bancu-Mitriţă, flanc ce a funcţionat eficient! Trebuie adăugată şi inspiraţia de a-l titulariza pe Mitriţă, care a dat pasa de geniu la golul lui Ţucudean. Ioan Ovidiu Sabău spunea că e important să fii şi antrenor, şi selecţioner. Contra pare să aibă har pentru ambele ipostaze.

Meciul cu Suedia ne-a confirmat că selecţionerul e într-o zodie norocoasă. A legat două victorii, iar la adăpostul lor se poate construi pentru viitor. În plus, partida de la Craiova a mai confirmat un lucru: Cosmin are capacitatea de a pune în practică ceea ce gândeşte. 

Mai exact, elevii săi fac pe teren exact ceea ce se vorbeşte în sala şedinţei tehnice. Înaintea meciului, Contra promitea că vom fi agresivi şi că vom face un aliat din terenul prost. Aşa a şi fost! Din nou, la fel ca-n Israel, Contra s-a dovedit inspirat la schimbări. Dorin Rotariu a înscris golul victoriei la doar trei minute după ce a intrat în teren. În Israel, i-a trimis pe Stanciu şi pe Ţucudean, marcatorii celor două goluri.

Aşadar, spre deosebire de alte dăţi, putem cădea de acord că avem un selecţioner, nu un antrenor. Iar până la următorul meci, cel oficial cu Muntenegru, ne-am câştigat dreptul să visăm!

Afla mai multe despre: oprisancontraromaniasuedia 

viewscnt
Articole similare