Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

EDITORIAL RADU OPRIŞAN | Revenirea căpitanului

EDITORIAL RADU OPRIŞAN | Revenirea căpitanului

Special

Comentarii

O ştire surprinzătoare spărgea liniştea Rapidului din aceste început de primăvară. Echipa e în grafic, a început în forţă noul sezon, 10-2, cu Progresul 2005.

Însă, adierea vine din birouri. Managerul Ovidiu Burcă şi-a dat demisia şi numai apropiaţii săi intuiesc ce l-a determinat. În locul său a fost adus Nicolae Stanciu, dar vom reveni asupra acestui aspect! Ovidiu Burcă a fost surpriza plăcută a Rapidului din perioada insolvenţei, care a culminat cu zbuciumul falimentului. L-am remarcat pe Burcă în calitatea sa de invitat Telekom Sport, o prezenţă mai mult decât agreabilă. 

Elegant în atitudine şi în exprimare, mereu s-a preocupat de autoeducaţie şi de instruire! A trăit momente de coşmar când a fost nevoie să colaboreze cu familia Moraru, probabil cele mai detestabile personaje din istoria Rapidului, cele care au declanşat falimentul. 

Pentru aducerea lui Nicolae Stanciu, merită felicitări cel ce a avut ideea, după ce îl vom depista! Nae nu numai că se identifică prin carieră şi atitudine cu Rapidul, dar, după un experiment de scurtă durată în epoca Moraru, merita o a doua şansă. Nae Stanciu este rapidistul plecat de la juniori şi ajuns căpitanul echipei lui Lucescu, cea care a câştigat al doilea titlu din istorie în 1999.

El este omul care a refuzat Steaua pe vremea când aşa ceva nu îţi lua mult timp de gândire! A rămas celebru episodul cu Nae recuperând steagul Rapidului de la Pompiliu Stoica, tocmai în Ghencea, în faţa galeriei stelist, cu riscul unui conflict mare. "O armată nu îşi pierde niciodată steagul!", şi-a motivat el încruntat gestul. O altă dovadă a genei de lider ne-a oferit-o Stanciu la finalul coşmarului cu Dinamo, 1-4, în Giuleşti.

Ovidiu Ioaniţoaia mi-a telefonat: "Adu-mi, te rog, pe cineva de la Rapid la Procesul Etapei!". Am râs isteric, nimeni nu avea curajul să dea o declaraţie după o astfel de umilinţă, mai ales să meargă la o emisiune! În uşa vestiarului, a apărit Nae Stanciu. L-am întrebat dacă vrea să reprezinte Rapidul la Procesul Etapei. Răspunsul m-a lipit de faianţa coridorului: "Da, normal! La bine suntem toţi pe televizor, trebuie să iasă cineva şi la greu! Dar mergi cu mine la Gogoşarul la restaurant să mănânc ceva că mi-e foame de atâţia nervi". Şi s-a dus la emisiune, unde a ţinut partea Rapidului!

Pancu şi Maftei pe teren, Schumacher şi Iosif pe bancă, se adună liderii Rapidului, cei pentru care cântecul tribunei e mai ceva ca un drog. Atmosferă a fost la meciul cu CSA din Liga a IV-a, parcă suntem de acord că era nevoie de Rapid în fotbalul românesc. Aşa cum e nevoie de Craiova puternică, de Dinamo resuscitată şi de Steaua curăţată de conflictul cu Armata.

Afla mai multe despre: oprisanrapidprogresulnicolae stanciumafteipancu 

viewscnt
Articole similare