Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Ei sunt eroii de la Special Olympics! Cum a arătat ultimul concurs naţional programat în acest an: "Putem să ajutăm"

Ei sunt eroii de la Special Olympics! Cum a arătat ultimul concurs naţional programat în acest an: "Putem să ajutăm" galerie foto

Sporturi

Comentarii

60 de tineri cu nevoie speciale au participat la ultimul concurs naţional programat în acest an, Competiţia Naţională de Gimnastică. Sub privirile părinţilor şi ale antrenorilor, sportivii au concurat în mai multe probe şi au primit medalii, diplome şi cadouri de sărbători.

Sportul este cel care îi uneşte pe tinerii cu nevoie speciale! 60 de sportivi cu dizabilităţi din mai multe oraşe din România au participat la Competiţia Naţională de Gimnastică, ultimul concurs programat în 2023.  

Antoanela Oltean este antrenoare cu ştate vechi în gimnastica artistică, iar din 2004 şi-a descoperit vocaţia pentru sportivii cu nevoi speciale.  

“Datorită unui curs organizat de Special Olympics România am prins mare drag de această disciplină şi de aceşti copii minunaţi şi am zis de ce nu, am încercat, am reuşit şi iată-mă”, a declarat Antoanela Oltean, antrenoare la Asociaţia Club Sportiv Arena Constanţa, pentru Sportsnet.ro

La competiţia de la Bucureşti, Antoanela Oltean a venit cu echipa sa din Constanţa, formată din 11 sportivi, 6 fete şi 5 băieţi. Thea are 18 ani şi practică două sporturi, gimnastică şi baschet.  

„Mie îmi place la baschet cu Teo şi la gimnastică. Antonela este talentată şi frumoasă şi mă înţeleg bine cu ea” - Thea Geantă, sportivă Asociaţia Club Sportiv Arena Constanţa.   

S-au întors cu medalii de la Jocurile Mondiale de la Berlin 

Gabriel Popescu este Profesor Doctor Universitar la UNEFS şi cel care coordonează activitatea Special Olympics în România din 2004. 

„Am avut onoarea ca Special Olympics România să mă delege, să merg la o întâlnire Euro - Asia de dezvoltare a sistemului olimpic în Europa şi Asia şi de atunci am luat decizia ca să dezvoltăm şi în România sistemul de gimnastică artistică de Special Olimpics” – Gabriel Popescu, coordonator Special Olympics în România.  

Gabriel Popescu recunoaşte că nu este uşor de lucrat cu sportivii cu nevoi speciale, dar este foarte plăcut!  

„Activitatea e pe de o parte destul de dificilă, dar pe de altă parte este şi foarte frumoasă, pentru că putem să ajutăm aceste persoane cu nevoi speciale” – Gabriel Popescu, coordonator Special Olympics în România.  

Sportivii cu dizabilităţi câştigă medalii nu doar în România, ci şi la concursurile internaţionale. 

„Anul acesta s-au serbat 20 de ani de la înfiinţarea Special Olympics în România şi am câştigat 220 de medalii. Mă bucur că peste un sfert de medalii sunt aduse de noi” – Gabriel Popescu, coordonator Special Olympics în România.  

Antoanela Oltean a participat alături de sportivii pe care îi antrenează la două ediţii de Jocuri Mondiale, în 2007 la Shanghai cu 4 sportivi şi anul acesta la Berlin cu două sportive. De fiecare dată, delegaţia României s-a întors cu medalii.  

“Anul acesta am câştigat medalii cu Raluca Păun, 3 de bronz la individual compus, bârnă şi sol şi cu Dana Gheorghişor, alte 3” -Antoanela Oltean, antrenoare Asociaţia Club Sportiv Arena Constanţa.    

UNEFS a găzduit Competiţia Naţională de Gimnastică  

Ultimul campionat naţional de gimnastică Special Olympics a fost găzduit de Universitatea Naţională de Educaţie Fizică şi Sport, Bucureşti. Evenimentul a fost organizat cu sprijinul The Golisano Foundation şi al Lions Club Bucureşti Decan.  

Sportivii prezenţi la competiţie au venit de la Asociaţia Club Arena Constanţa, Asociaţia Down Plus Bucureşti, Asociaţia Hoffnung România, Asociaţia Sindrom Down Bucureşti, CSEI „Alexandru Roşca” Piatra Neamţ, Fundaţia Mână de lucru şi Alternativa 2003 Bucureşti. Tinerii prezenţi la competiţie au primit medalii, diplome şi cadouri de sărbători.   

 Galerie foto

Afla mai multe despre: special olympics 

viewscnt
Articole similare