Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

El este cel mai selecţionat fotbalist din istoria echipei naţionale a Ţării Galilor. Performanţa pe care a atins-o în partida cu Albania

 El este cel mai selecţionat fotbalist din istoria echipei naţionale a Ţării Galilor. Performanţa pe care a atins-o în partida cu Albania

Fotbal

Comentarii

Ţara Galilor joacă marţi, 20 noiembrie, un meci amical în Albania, cu reprezentativa ţării gazdă. Titular în echipa sa naţională, Chris Gunter devine recordmanul de selecţii din istoria primei reprezentantive.

Neville Southall, Dean Saunders, Ryan Giggs, Ian Rush sau Gareth Bale sunt nume grele ale istoriei fotbalului galez.

Toţi au fost depăşiţi ca număr de selecţii de Chris Gunter, cel care bifează marţi, în amicalul contra Albaniei, selecţia cu numărul 93 din cariera sa.

 

 

Fundaşul dreapta galez şi-a făcut debutul în 2007 într-un meci cu Noua Zeelandă. De atunci a strâns 92 de prezenţe pentru naţională pentru care nu a marcat însă niciun gol. Gunter a început fotbalul la Cardiff City, ca atacant, apoi a jucat un sezon la Tottenham Hotspur.

Din 2009 până în 2012 a evoluat pentru Nottingham Forest în 133 de meciuri, iar din 2012 a ajuns la Reading, pentru care are nu mai puţin de 245 de meciuri la 29 de ani.

Gunter a fost desemnat în 2017 cel mai bun fotbalist galez al anului. 

Afla mai multe despre: chris gunter 

viewscnt
Articole similare