Experiențe împreună.
You are here:

Elon Musk, declaraţie controversată după România - Malta: "De ce nu vorbeşte mai multă lume despre asta?"

Elon Musk, declaraţie controversată după România - Malta: "De ce nu vorbeşte mai multă lume despre asta?"

Diverse

Comentarii

Elon Musk, fondatorul Tesla şi Space X, printre altele, a pus toţi ochii "internauţilor" pe România, după o postare făcută luni dimineaţă pe contul personal de Twitter.

Musk, unul dintre cei mai bogaţi oameni din lume, cu o avere cotată la aproape 20 de miliarde de dolari, a postat pe Twitter o poză în care apare drapelul României şi al statului Chad. Întrebarea sud africanului, "De ce nu vorbeşte mai multă lume despre asta?", a provocat un val de redistribuiri, aprecieri şi comentarii a postării. 

Antreprenorul face referire la faptul că steagul României şi al statului african sunt foarte asemănătoare, singura diferenţă fiind că albastrul de la Chad este o nuanţă mai închisă. 

RELAŢIILE DINTRE ROMÂNIA ŞI CHAD

În 2004, şefii statului din Chad s-au dus la Naţiunile Unite pentru a reclama această problemă, ceea ce a dus la o declaraţie publică a lui Ion Iliescu, preşedintele de atunci, care a spus: "Tricolorul ne aparţine. Nu vom renunţa la tricolor"

Chad a început să folosească tricolorul, în 1960, atunci când şi-au câştigat independenţa. România deja îl folosea, dar diferenţa din acea perioadă era faptul că pe cel al României apărea şi stema Republicii Socialiste. 

viewscnt
Articole similare
Ești client de servicii mobile sau fixe la Telekom? Activează factura electronică pentru a o primi prin email. Astfel te protejezi pe tine, pe cei dragi și pe cei care-ți aduc factura! Află mai multe