Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Elveţienii nu se potolesc şi contestă decizia luată de FIFA în privinţa jucătorilor Xhaka şi Shaqiri: "Suntem noi împotriva tuturor"

Elveţienii nu se potolesc şi contestă decizia luată de FIFA în privinţa jucătorilor Xhaka şi Shaqiri: "Suntem noi împotriva tuturor"

Cupa Mondială

Comentarii

Procedura deschisă de FIFA împotriva elveţienilor Granit Xhaka şi Xherdan Shaqiri i-a înfuriat pe coechipierii celor doi jucători.

Conform cotidianului Le Matin, Michael Lang a contestat decizia luată de FIFA de a deschide o procedură disciplinară împotriva lui Xhaka şi a lui Shaqiri.
 
La conferinţa de presă organizată la Togliatti au participat Lang şi Gelson Fernandes, în timp ce Granit Xhaka şi Xherdan Shaqiri n-au vrut să discute cu presa, totul în urma situaţiei în care se află.
 
"Suntem noi împotriva tuturor. Dacă unul dintre noi este atacat, tot grupul este atacat. Nu-l vom abandona niciodată pe unul dintre ai noştri. Ceea ce se întâmplă de vineri seară ne întăreşte spiritul de echipă. Sigur că am fi foarte trişti dacă FIFA ar decide să-i suspende pe jucătorii noştri. Echipa are totuşi destui jucători pentru a se descurca miercuri în ciuda oricărui obstacol şi pentru a le permite lui Xherdan, Granit şi Stephan să revină în meciul următor", a declarat Lang.
 
Xhaka şi Shaqiri sunt vizaţi de FIFA după gesturile controversate, cu substrat politic, prin care au sărbătorit golurile înscrise în meciul cu Serbia (2-1) de la CM 2018. Xhaka şi Shaqiri, autorii golurilor Elveţiei, au origini kosovare. Cei doi jucători anchetaţi de FIFA au mimat vulturul cu două capete de pe stema Albaniei. Serbia nu recunoaşte independenţa Kosovo, ceea ce conferă acestor gesturi o latură politică.
 

 

Afla mai multe despre: xhakashaqiricupa mondialaelvetiafifa 

viewscnt
Articole similare