Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Eminem l-a împins spre medalia de argint la Cupa Europeană: "Acesta este spiritul de care avem nevoie pentru calificarea unei ştafete la Jocurile Olimpice"

Eminem l-a împins spre medalia de argint la Cupa Europeană: "Acesta este spiritul de care avem nevoie pentru calificarea unei ştafete la Jocurile Olimpice"

Sporturi

Comentarii

Triatlonistul Carol Popa a obţinut un rezultat excepţional la primul concurs al sezonului.

Sezonul a început senzaţional pentru triatlonul românesc. Carol Popa a cucerit medalia de argint în cursa juniorilor la Cupa Europeană de la Quarteira, una dintre cele mai importante din calendarul internaţional!

Încă de la începutul anului în care va împlini 18 ani, Carol Popa demonstrează că este unul dintre cei mai valoroşi triatlonişti europeni ai generaţiei lui. Iar rezultatul obţinut în Portugalia confirmă încă o dată acest lucru.

Legitimat la CSM Constanţa şi antrenat de Cristi Doicescu, sportivul nostru a încheiat cursa în 55 de minute, la doar 13 secunde în spatele învingătorului, spaniolul Izan Edo Aguilar.

Cel de-al doilea reprezentant al României în această cursă, Raul Petre, a terminat pe locul 30, însă, aşa cum au subliniat cei de la Federaţia Română de Triatlon, el a avut un rol determinant în obţinerea argintului european cucerit de Carol.

„Poate cel mai important rezultat al acestei curse este faptul că s-a lucrat în echipa la probele de înot şi bicicletă, acolo unde Raul Petre a dat tot pentru Carol. Acesta este spiritul de care avem nevoie pentru calificarea unei ştafete la Jocurile Olimpice de la Los Angeles”, au spus oficialii Federaţiei de Triatlon, pentru Sportsnet.ro

În ceea ce-l priveşte pe Carol Popa, constănţeanul are un secret: înaintea curselor se încarcă pozitiv ascultând melodii ritmate.

„Ascult de la Eminem melodii. Nu-mi vin să le numesc , pentru că sunt multe care îmi plac şi îmi dau un vibe bun înainte de cursă” – Carol Popa, triatlonist.

Pentru a obţine rezultatele pe care le-a reuşit în ultimii ani, printre care şi un loc 4 la Campionatul European din  2022, dar şi alte câteva medalii la concursurile din Cupa Europei, Carol se antrenează din greu. La înot, de exemplu, parcurge şi câte 7 kilometri la un antrenament.

„Cel mai mult am înotat la un antrenament între 6.800 şi 7.000 de metri. Nicio şedinţă de pregătire nu e însă prea grea atunci când vrei să-ţi îndeplineşti visul, iar eu vreau să ajung la Jocurile Olimpice de la Los Angeles” – Carol Popa, triatlonist.

În triatlon, bicicleta este cel mai bun prieten al sportivului şi nu este doar o figură de stil. Fiecare triatlonist are grijă de propria bicicletă ca de ochii din cap.

„Nu i-am dat nume, dar suntem prieteni foarte buni. Petrecem foarte mult timp împreună, o curăţ mereu, am grijă de ea. Ştiu s-o repar, dar la lucrurile mai avansate nu mă bag, pentru că nu aş vrea să stric ceva şi mai bine o duc la un mecanic” – Carol Popa, triatlonist.

Calificarea ştafetei României la Jocurile Olimpice de la Los Angeles, obiectivul Federaţiei Române de Triatlon

De altfel, prezenţa la Jocurile Olimpice din 2028, de la Los Angeles, cu o ştafetă, este obiectivul Federaţiei Române de Triatlon şi visul preşedintelui, Vlad Stoica.

„Avem o generaţie formidabilă de juniori cu care avem şanse foarte mari să ne calificăm la Los Angeles. Vorbim de Los Angeles pentru că jocurile acelea încep cam de acum. Calificarea începe cam de acum, de anul acesta. Şi atunci orice competiţie făcută în regiunea noastră cu puncte multe ne ajută în acest proces de calificare” – Vlad Stoica, preşedintele Federaţiei Române de Triatlon.

Afla mai multe despre: eminemcarol popa 

viewscnt
Articole similare