Experiențe împreună.
You are here:

Estimare îndrăzneaţă în privinţa sportivilor vaccinaţi care vor participa la Jocurile Olimpice de la Tokyo! Cum arată datele

Estimare îndrăzneaţă în privinţa sportivilor vaccinaţi care vor participa la Jocurile Olimpice de la Tokyo! Cum arată datele

Jocurile olimpice

Comentarii

Comitetul Olimpic Internaţional (CIO) estimează că aproximativ 60 la sută dintre cei 10.000 de sportivi participanţi la Jocurile Olimpice vor fi vaccinaţi înainte de începerea marii competiţii, informează Japan News.

Unele ţări, între care şi România, au început deja să îşi vaccineze sportivii.

Este posibil ca estimarea să crească, iar cei implicaţi se aşteaptă la o sporire a siguranţei sanitare la jocuri dacă vaccinările progresează.

CIO consideră că mai mult de jumătate din cele 200 de ţări şi regiuni participante îşi vor vaccina sportivii şi oficialii comitetelor olimpice naţionale au informat comitetul de organizare şi guvernul japonez de acest lucru, la întrunirea din 28 aprilie.

CIO nu obligă sportivii să se vaccineze pentru a participa la JO, dar recomandă cu tărie vaccinarea.

"CIO va colabora cu comitetele olimpice naţionale, pentru a-şi încuraja şi ajuta sportivii, oficialii şi membrii delegaţiilor să se vaccineze în ţările lor de origine", se arată în cea de-a doua ediţie a Cartei pentru sportivi şi oficiali.

Dar comitetul de organizare menţionează clar că nu va cere unui sportiv să fie vaccinat pentru a putea participa la jocuri.

În acest moment, guvernul japonez nu a stabilit dacă va acorda prioritate vaccinărilor propriilor sportivi.

Amânate un an din cauza pandemiei de coronavirus, Jocurile Olimpice de la Tokyo vor avea loc în perioada 23 iulie - 8 august.

 

viewscnt
Articole similare
Cine e singura sportiva din Romania calificata in trei probe la Jocurile Olimpice. Candideaza si...