Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Euro 2020 | Southgate vrea să rămână la cârma Angliei. Federaţia are însă deja două nume pe lista înlocuitorilor

Euro 2020 | Southgate vrea să rămână la cârma Angliei. Federaţia are însă deja două nume pe lista înlocuitorilor

EURO 2020

Comentarii

Frank Lampard, Steven Gerrard şi Eddie Howe sunt primele nume vehiculate pentru înlocuirea actualului selecţioner al Angliei, Gareth Southgate

Selecţionerul Angliei, Gareth Southgate, îşi doreşte să conducă echipa naţională şi la Cupa Mondială din Qatar, din 2022, după ce a ratat câştigarea turneului final al Euro-2020, informează BBC.

"Vorbind astăzi, aş vrea să conduc echipa în Qatar. Bineînţeles că mai întâi trebuie să ne calificăm la CM din Qatar. Am nevoie de ceva timp pentru a urmări din nou meciul de aseară, pentru a reflecta la turneu. Am nevoie de odihnă. Este o experienţă uimitoare să-ţi conduci ţara în aceste turnee, dar are un preţ", a spus el.

Totuşi, Southgate nu este sigur de poziţia sa de selecţioner. Presa britanică a început deja speculaţiile, iar primele două nume au fost lansate pe piaţă.

Este vorba despre Frank Lampard, fostul antrenor al celor de la Chelsea, şi fost internaţional englez, actualmente liber de contract.

De asemenea, Steven Gerrard este văzut drept un posibil succesor al lui Southgate. Actualul antrenor al lui Ianis Hagi de la Rangers se află sub contract cu campioana Scoţiei şi a făcut lucruri remarcabile în Scottish Premiership, dar şi în Europa. Într-un sondaj al fanilor pe Twitter, numele lui Gerrard a fost cel mai votat, depăşindu-l pe cel al lui Frank Lampard sau al tânărului Eddie Howe, o altă variantă pe care Federaţia Engleză se pare că ar lua-o în calcul în cazul demiterii lui Southgate.

Gareth Southgate (50 de ani) este selecţionerul Angliei din 2016, iar numirea sa a fost contestată de presă şi fani la acea vreme. El antrenase doar naţionala U21 a Angliei şi fusese demis după trei sezoane de la Middlesbrough. Totuşi, Southgate nu s-a descurcat deloc rău la cârma primei reprezentative. Din 61 de meciuri a câştigat 39, iar în alte 12 a terminat la egalitate. A dus Anglia în finala Euro 2020 şi a bifat un loc trei în UEFA Nations League.

Afla mai multe despre: gareth southgatefrank lampardsteven gerrard 

viewscnt
Articole similare