Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

EURO 2028, din nou în România? Planul pus la cale de ministrul Tineretului şi Sportului şi ce stadioane din ţară pot găzdui meciuri

EURO 2028, din nou în România? Planul pus la cale de ministrul Tineretului şi Sportului şi ce stadioane din ţară pot găzdui meciuri

EURO 2020

Comentarii

Ministrul Tineretului şi Sportului, Ionuţ Stroe, susţine că a purtat discuţii cu omologii săi din Grecia, Bulgaria şi Serbia pentru organizarea unui Campionat European în 2028. Ministrul român a nominalizat şi stadioanele pe care s-ar putea juca meciurile din România.

EURO 2028, din nou în România?

Ionuţ Stroe îşi doreşte să-i unească pe miniştrii şi preşediniţii de federaţii din mai multe ţări, pentru o organizare comună a EURO 2028. România ar putea găzdui partide pe stadioanele din Bucureşti, Craiova şi Cluj: "Avem discuţii cu parteneri din Europa de Est, iar Grecia îmi este cea mai dragă mie, pentru organizarea unui viitor Campionat European de fotbal, poate chiar 2028. Şi poate luăm şi Bulgaria, şi Serbia alături de noi. Vrem să punem în valoare această infrastructură pe care o vom avea. Craiova este unul dintre oraşele trecute pe listă pentru acest Euro 2028, cu „Ion Oblemenco”, Clujul, cu „Cluj Arena” şi Bucureştiul, cu Arena Naţională şi noul stadion Ghencea, care va fi o bijuterie. Sunt discuţii formale, următoarea întâlnire voiam să o organizez eu, în Bucureşti sau la Cluj, dar criza coronavirusului ne-a dat planurile peste cap.

Lansasem invitaţii oficiale către toţi miniştrii acestor state şi şefii de federaţii de fotbal. Vrem un dosar comun de candidatură cu Grecia, am şi discutat cu ministrul grec despre acest lucru, la Lausanne, şi sunt foarte deschişi. Ne-ar trebui 10 stadioane şi infrastructură de transport şi împreună putem să rezolvăm aceste criterii, poate numai noi şi grecii. Deocamdată am suspendat orice fel de discuţie, din cauza acestei pandemii, dar avem timp”, a declarat Ionuţ Stroe pentru Oltenia TV.

EURO 2020 trebuia să se dispute în vară, dar a fost amânat din cauza pandemiei de Coronavirus, răspândită în toată Europa. Ediţia aniversară a Campionatului European, a cărui gazdă vor fi nu mai puţin de 16 ţări, a fost mutată în 2021, dar Bucureştiul va găzdui în continuare partide, conform anunţului făcut de Răzvan Burleanu.

 

 

Afla mai multe despre: euro 2028euro 2020ionut stroe 

viewscnt
Articole similare