Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

EXCLUSIV | 47 de ani de la momentul în care Ilie Năstase a devenit primul lider mondial din istoria tenisului. "Nasty" a stat de vorbă cu Telekom Sport: "O viaţă de om! Am fost foarte fericit!"

EXCLUSIV | 47 de ani de la momentul în care Ilie Năstase a devenit primul lider mondial din istoria tenisului. "Nasty" a stat de vorbă cu Telekom Sport: "O viaţă de om! Am fost foarte fericit!"

Tenis

Comentarii

23 august este o zi importantă pentru tenisul mondial şi cel românesc. Pe 23 august 1973, Ilie Năstase devenea primul lider mondial din istoria tenisului. "Nasty" a vorbit în exclusivitate cu Telekom Sport despre performanţa reuşită.

Ilie Năstase a dezvăluit că era la New York şi se pregătea de US Open atunci când a aflat că a devenit numărul 1 mondial. Telekom Sport l-a contactat pe Ilie Năstase într-o zi istorică pentru el, pentru România şi pentru tot tenisul.

"Sunteţi primii care mă sunaţi în legătură cu acest eveniment. Au trecut întradevăr 47 de ani, o viaţă de om. Îmi aduc aminte că atunci atunci când am aflat că sunt numărul 1 mondial eram la New York, începea US Open, vă daţi seama că am fost foarte fericit să aflu că sunt pe prima poziţie în clasament. (n.r. - Când vom mai avea odată un număr 1 mondial?) La întrebarea asta pe care mi-aţi adresat-o acum e foarte greu să vă dau un răspuns. Poate veni oricând sau poate veni mult mai târziu. N-amd e unde să ştiu", a spus Ilie Năstase în exclusivitate pentru Telekom Sport.

Ilie Năstase, primul lider mondial ATP din istoria tenisului

În 1973, Ilie Năstase a câştigat 17 trunee de tenis şi a devenit, pe 23 august, primul lider mondial din istoria tenisului. În acel an, Năstase a câştigat trofeul la Roland Garros. Fostul tenismen a fost lider mondial până pe 2 iunie 1974 şi este unul dintre cei zece jucători din istorie car eau câştigat mai mult de 100 de turnee în carieră (62 la simplu, 45 la dublu).

Cum arăta clasamentul ATP pe 23 august 1973:

  1. Ilie Năstase (România)
  2. Manuel Orantes (Spania)
  3. Stan Smith (SUA)
  4. Arthur Ashe (SUA)
  5. Rod Laver (Australia)
  6. Ken Rosewall (Australia)
  7. John Newcombe (Australia)
  8. Adriano Panatta (Italia)
  9. Tom Okker (Olanda)
  10. Jimmy Connors (SUA)

articol scris de Răzvan Ionaşcu

Afla mai multe despre: ilie nastasetenislider mondial 

viewscnt
Articole similare