Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

EXCLUSIV | A jucat o finală de Cupa Campionilor cu Steaua, dar putea ajunge la o mare rivală. Cum a picat transferul: "M-am mutat numai să nu mă găsească"

EXCLUSIV | A jucat o finală de Cupa Campionilor cu Steaua, dar putea ajunge la o mare rivală. Cum a picat transferul: "M-am mutat numai să nu mă găsească"

Top Interviuri

Comentarii

A jucat celebra finală de Cupa Campionilor din 1989 cu AC Milan şi în total a câştigat patru titluri de campion cu Steaua, în două perioade. Un lucru mai puţin ştiut este că, spre finalul carierei, a fost la un pas de un transfer la o mare rivală a "roş-albaştrilor".

Iosif Rotariu a povestit în cadrul emisiunii Top Interviuri cum a fost la un pas să semneze cu Rapid: "Aveam 35 de ani, am jucat foarte bine şi am avut ofertă de la Rapid. Nea Liţă Dumitru era antrenor la Rapid. M-am întâlnit cu nea Liţă Dumitru în Bucureşti, am mers la domnul Copos să semnăm contractul, pe o sumă destul de mare".

Jucase la Politehnica Timişoara şi o perioadă scurtă la sârbii de la Kikinda, era pregătit să accepte oferta lui George Copos, dar un dialogul cu patronul de atunci al Rapidului l-a făcut să se răzgândească: "L-am văzut pe domnul Copos şi a zis dar mai poate să alerge? În momentul ăla mi s-au tăiat picioarele. Am zis nu semnez acum, înţelegeţi-vă cu Timişoara şi semnez. Eu stăteam la Crowne Plaza, m-am mutat la Parc numai să nu mă găsească. Dacă nu ar fi întrebat dacă mai poate să alerge, semnam cu Rapidul".

În 1997, s-a întors la Steaua şi a câştigat un ultimul titlu de campion. Rotariu şi-a continuat cariera şi pe lângă Poli, a mai jucat la Extensiv Craiova şi FC Bihor până la retragerea din 2002. În 2012 a revenit pentru un singur sezon, la 50 de ani, şi a ajutat-o pe ASU Poli să promoveze în Liga a 4-a. 

Afla mai multe despre: iosif rotariusteauarapid 

viewscnt
Articole similare