Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

EXCLUSIV | Andone, despre faptul că cel mai bine cotat român n-a fost chemat de Contra la naţională: ”Eu cred că a procedat corect”

EXCLUSIV | Andone, despre faptul că cel mai bine cotat român n-a fost chemat de Contra la naţională: ”Eu cred că a procedat corect”

Echipa națională

Comentarii

Ioan Andone este de părere că selecţionerul Cosmin Contra a procedat corect atunci când a decis să nu-l cheme pe Ionuţ Radu la naţionala de seniori şi să-l lase la tineret.

Andrei Radu este în acest moment jucătorul român cu cea mai bună cotă pe transfermarkt.com, cu 12 milioane de euro. Internaţionalul român de tineret este titular la Genoa şi acest sezon a fost cel mai bun din cariera lui. Însă Cosmin Contra nu l-a chemat pentru partidele cu Suedia şi Insulele Feroe şi a preferat să-l lase la tineret. Mai ales că-l are pe acel post pe Ciprian Tătăruşanu, un portar cu mult mai multă experienţă.

În plus, Contra a ţinut cont de faptul că naţionala de tineret merge la vară la Campionatul European U21 şi l-a lăsat pe Mirel Rădoi să-şi pună la punct echipa în amicalele cu Spania şi Danemarca. De aceeaşi părere este şi Ioan Andone. Managerul general al lui FC Voluntari spune că Radu este în acest moment mult mai util naţionalei de tineret. Apoi, după EURO 2019, îi poate face concurenţă lui Ciprian Tătăruşanu.

”Cred că Contra a procedat corect. L-a lăsat acolo unde a avut succes, la echipa naţională de tineret, l-a lăsat să cimenteze relaţiile. E foarte important asta. Pentru că CE de tineret din Italia e important pentru viitorul fotbalului românesc. Cred că a procedat corect, că el are un număr 1. El are un număr 1 la portar, pentru ce să îl mai aducă? Să îi dea 10 minute? Va intra după vară, după Campionatul European, va intra la competiţie cu Tătăruşanu. Asta e părerea mea. Va intra la competiţie... bine, poate Tătăruşanu să îi fie chiar rezervă. Campionatul European va fi o schimbare masivă la nivelul echipei naţionale mari. Dacă băieţii vor reuşi, poţi să rişti. Dacă Cosmin va rămâne în continuare, aia va trebui să facă”, a declarat Ioan Andone pentru Telekom Sport.

Afla mai multe despre: ioan andoneionut radu 

viewscnt
Articole similare