Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

EXCLUSIV | Au trecut pe la granzii Europei, dar au fost luaţi prin surprindere de Liga 1? De ce străinii aduşi la Dinamo n-au impresionat: "E atipic"

EXCLUSIV | Au trecut pe la granzii Europei, dar au fost luaţi prin surprindere de Liga 1? De ce străinii aduşi la Dinamo n-au impresionat: "E atipic"

Superliga

Comentarii

Selecţionerul României, Mirel Rădoi, a găsit câteva explicaţii pentru prestaţiile slabe ale jucătorilor transferaţi de Dinamo, pentru a califica echipa în play-off-ul Ligii 1.

Ce s-a întâmplat cu străinii transferaţi de Dinamo odată ajunşi în Liga 1

Străinii trecuţi pe la grupele lui Real Madrid, Manchester City, FC Porto, Fenerbahce, Athletic Bilbao, Barcelona B sau Everton încă au nevoie de adaptare, consideră Mirel Rădoi. 

Selecţionerul a explicat că diferenţele dintre campionatele în care au evoluat străinii transferaţi de Dinamo şi Liga 1: "Pentru mine campionatul României e atipic, iar eu am simţit-o în urmă cu cinci ani, când am crezut că diferenţa între primele patru, cinci echipe şi restul e mare, asta vedeam la televizor. Când am văzut pe propria piele că lucrurile nu stau aşa, mi-am dat seama că e greu pentru străini să se adapteze. După, am avut o discuţie cu Kharja, în care la fel mi-a spus <<Când mi-ai trimis zece meciuri din campionat, mi-am dat seama că o să fie mai uşor. Când am venit să joc, mi-am dat seama că ]n Liga 1 nu e aşa uşor>>.  

Din punct de vedere tactic, jucătorii stau bine, nu sunt foarte multe echipe care fac pressing, foarte multe stau în jumătatea proprie. Îşi acoperă spaţiile şi e atipic pentru jucătorii străini, pentru că majoritatea sunt jucători care vin din campionate în care găsesc spaţii. Şi atunci când au venit aici, la fel, au crezut că spaţiile vor fi ca în campionatele în care au activat. Când văd că driblezi unul şi apare al doilea, pentru că spaţiile sunt destul de scurte între compartimente... Au şi ei o nevoie de adaptare, dar sunt jucători valoroşi", a declarat Mirel Rădoi pentru Telekom Sport. 

Tomas Mejias, Rene Hinojo, Abdoulaye Ba, Isma Lopez, Andrei Radu, Alex Gonzalez, Janusz Gol, Paul Anton, Vlad Achim, Borja Valle, Juan Camara, Adam Nemec, Aleix Garcia şi Magaye Gueye sunt nou-veniţii de la Dinamo. 

Afla mai multe despre: mirel radoidinamo 

viewscnt
Articole similare