Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

EXCLUSIV | Balaj trage un semnal de alarmă după incidentul cu Neagoe: "Arbitrul nu mai are literă de lege". Ce s-ar fi întâmplat dacă Kovacs oprea meciul

EXCLUSIV | Balaj trage un semnal de alarmă după incidentul cu Neagoe: "Arbitrul nu mai are literă de lege". Ce s-ar fi întâmplat dacă Kovacs oprea meciul

Superliga

Comentarii

La meciul de duminică, dintre Dinamo şi U Craiova, după ce Eugen Neagoe a suferit un infarct pe banca tehnică, unul dintre cei mai buni arbitri români, Istvan Kovacs (34 de ani), cu o stăpânire de sine caracteristică, a decis ca meciul să continue. Arbitrul a fost pus într-o situaţie ingrată, iar motivele sunt dezvăluie chiar de către Cristian Balaj.

Mulţi au fost de părere că Kovacs trebuia să oprească partida de duminică, jucătorii lui Dinamo erau în lacrimi la marginea terenului, iar emoţiile şi starea de nesiguranţă cu privire la destinul antrenorului lor i-a impiedicat să mai fie 100% cu gândul la partida. Cu toate acestea, Istvan Kovacs a decis ca partidă să se joace în continuare. Era singura decizia pe care o putea lua. 

"În acest moment regulamentul nu permite în caz de accidentări, îl ia pe salvare, sau unul de pe bancă, nu scrie nicăieri că trebuie să opreşti meciul. În ceea ce priveşte cazurile de accidentări, cum a fost şi aici, arbitrul nu mai are literă de lege, cum e în situaţia terenurilor impracticabile. Arbitrul nu poate decide dacă o echipă e sau nu în stare să continue jocul", a explicat expertul Telekom Sport şi fostul mare arbitru, Cristian Balaj. 

În cazul în care Kovacs oprea partida, spune Balaj, era suspendat de comisii. Mai mult, dacă s-ar fi întâmplat o tragedie şi mai mare, jocul trebuia continuat, în orice condiţii. În acest sens, Balaj trage un semnal de alarmă şi are o rugăminte pentru Comisia Centrală a Arbitrilor: "Ăsta e motivul pentru care regulamentul ar trebui îmbunătăţit, ca în cazul în care o echipă, din cauza problemelor pe care le are o persoană un jucător, antrenor, medic, cine o fi, dacă o echipă stabileşte că nu mai poate continua pentru că e afectată emoţional, are dreptul să nu mai continue. Regulamentul ar trebui imbunătăţit să fie maleabili cei de la comisie şi să înţeleagă că e omeneşte să fii afectat emoţional şi să dai voie să fie meciul rejucat".

Afla mai multe despre: cristian balajistvan kovacseugen neagoedinamo 

viewscnt
Articole similare