Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

EXCLUSIV | Când fotbalul cere tribut... Emeric Ienei trece prin momente grele: ”Fotbalul pe care l-am jucat abia acum lasă urme”

EXCLUSIV | Când fotbalul cere tribut... Emeric Ienei trece prin momente grele: ”Fotbalul pe care l-am jucat abia acum lasă urme”

Special

Comentarii

Ocupaţi să ne luăm doza zilnică de dramă şi să aşteptăm să vedem ce ne rezervă viitorul, ne-am distanţat de la ceea ce era viaţa noastră de zi cu zi, înainte ca ea să fie cotropită de un element complet nou: COVID 19. I-am făcut o ”vizită” telefonică la Oradea lui Emeric Ienei, însă veştile nu sunt deloc bune.

Chiar dacă ştirile despre noul corona virus ne asaltează pur şi simplu, domnul Ienei a decis să se detaşeze de subiect şi să rămână în domeniul care i-a adus atâtea bucurii. Pe fostul antrenor al Stelei l-am găsit acasă, izolat, evident uitandu-se la fotbal: meciurile de la Campionatul Mondial din Italia '90. Mi-a zis cu satisfacţie: ”Mă uit la România-Uniunea Sovietică din Italia '90”, de parcă meciul atunci se juca...
 
Discuţia a ajuns inevitabil la subiectul cel mai arzător în această perioadă, noul coronavirus. Moment în care domnul Ienei a simţit nevoia să facă un apel la populaţie: ”Vreau să fac un apel la toţi cetăţenii României să fie conştienţi că ceea ce se spune la televizor nu e aiurea şi trebuie să păstrăm distanţa, să stăm acasă”.
 
Cu ochii la fazele de joc din urmă cu 26 de ani, Emeric Ienei recunoaşte, oftând, că fotbalul mult iubit nu i-a adus doar satisfacţii. Ba mai mult... a început să ceară tribut. De câteva luni durerile la picioare sunt un mod de viaţă, iar tratamentul medicamentos şi lucrul fizic nu îl mai prea ajută. 
 
”Eu nu am mai ieşit din casă cam de o săptămână sau nu mai ştiu, poate mai bine de o săptămână. Asta este situaţia...Am pe cumnata mea, aici, la Oradea, ea merge la cumpărături, iar eu şi soţia mea stăm acasă. Eu sunt şi accidentat acum... fotbalul pe care l-am jucat acum foarte mulţi ani abia acum lasă urme. Mă dor muşchii foarte tare şi de abia pot să merg. Nu sunt complet imobilizat, dar în oarecare măsură cam asta este... pot să merg doar dacă ma ajută soţia, mă ţine de braţ... Staţi că a fost o situaţie foarte grea la poarta noastră, însă a apărut Lung bine! (n.r. în meciul România - U.R.S.S.) Da, cum spuneam! Am un tratament şi mergeam şi la gimnastică. Acum fac acasă mişcare cât pot, mai ies în curte, dar în curte e mai greu”.
 
Întrebat dacă are nevoie de ajutor, antrenorul cu care Steaua a cucerit Cupa Campionilor Europeni în 1986 a ales încă odată calea modestiei: ”Nu chiar aşa... încă mai pot să merg un pic în cârje, numai că îmi este foarte greu. Nu mai sunt sportivul care am fost odată...”.
 

Afla mai multe despre: emeric ienei 

viewscnt
Articole similare