Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

EXCLUSIV | Cea mai frumoasă amintire a lui Adi Mihalcea din derby-urile cu marea rivală: ”A fost un succes la puterea a treia. Nici nu ştiam cum să ne bucurăm”

EXCLUSIV | Cea mai frumoasă amintire a lui Adi Mihalcea din derby-urile cu marea rivală: ”A fost un succes la puterea a treia. Nici nu ştiam cum să ne bucurăm”

Superliga

Comentarii

Dinamo - FCSB, live pe Telekom Sport, de la 20:00 | Adrian Mihalcea, unul dintre cei mai cunoscuţi dinamovişti, spune că victoria reuşită în aprilie 2000 în faţa Stelei este cea mai frumoasă amintire pe care o are din derby-urile cu marea rivală.

Dinamo - FCSB este live pe Telekom Sport 1, astăzi, de la 20:00

Când vine vorba despre meciurile cu marea rivală, Adi Mihalcea are unul care i-a rămas în inimă. Fostul atacant şi-a adus aminte de victorie cu 3-2 în faţa Stelei, pe 22 aprilie 2000, meci în urma căruia Dinamo a ieşit campioană. Golul victoriei a fost marcat atunci chiar de Adi Mihalcea, în minutul 73.

”Dacă pentru unii a fost un simplu gol sau o simplă victorie, pentru dinamovişti a fost o explozite de bucurie. Reuşiserăm după 9 ani să învingem Steaua, pentru mine a fost un succes la puterea a treia. Am reuşit să dau golul victoriei, am bătut Steaua după nouă ani şi în acelaşi meci am reuşit să ieşim campioni matematic.

De fiecare dată Steaua avea ceva în plus şi ne bătea, atunci astrele s-au aliniat pentru noi şi am reuşit să câştigăm. A fost o bucurie, stăteam după câţiva ani... o zi în care nu ştiam să ne bucurăm, nu avusesem acele momente de foarte mult timp şi atunci ne-am bucurat haotic, până ne-am dezmeticit şi ne-am dat seama de importanţa acelui meci. Saltul pe gardurile acelea renumite de la Dinamo, de doi metri, cumva am făcut microleziune fibrilară, care a necesitat un pic de pauză”,
a povestit Adrian Mihalcea pentru Telekom Sport.



Acea întâlnire dintre Dinamo şi Steaua, de pe 22 aprilie 2000, a fost o bornă istorică în disputele dintre cele două echipe. Echipa din Ştefan cel Mare şi-a asigurat atunci matematic titlul de campioană, chiar în faţa marei rivale, însă a avut şi o altă însemnătate. A fost prima victorie obţinută în faţa Stelei după o perioadă de 9 ani. Până la acel moment, Dinamo şi Steaua jucaseră de 16 ori şi echipa din Ştefan cel Mare nu reuşise să se impună nici măcar o singură dată (8 remize şi 8 victorii peste Steaua).

Golurile din acel Dinamo - Steaua au fost marcate de Florentin Petre (44), Lupescu (52) şi Adi Mihalcea (73), respectiv Ciocoiu (26) şi Dănciulescu (71).

Dinamo - FCSB este live pe Telekom Sport 1, diseară, la 20:00.

Afla mai multe despre: adrian mihalcea 

viewscnt
Articole similare