Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

EXCLUSIV Ciprian Deac: ”Credeam că sunt printre cei mai buni din România pe partea fizică. Până am ajuns în Germania...”

EXCLUSIV Ciprian Deac: ”Credeam că sunt printre cei mai buni din România pe partea fizică. Până am ajuns în Germania...”galerie foto

Superliga

Comentarii

Ciprian Deac a fost invitat în cadrul emisiunii Sport Report de la Telekom Sport. Printre altele a vorbit şi despre impactul pe care l-a avut cu puternicul campionat din Germania. Un super interviu cu starul CFR-ului, mai jos.

Perioada de pauză din competiţia internă, cauzată de pandemia de coronavirus, îi pune probleme, chiar şi unui atlet desăvârşit cum este Ciprian Deac, unul dintre cei mai experimentaţi şi valoroşi fotbalişti din Liga 1.

La Telekom Sport, starul CFR-ului a mărturisit că ”vacanţa forţată” primită de el şi coechipierii săi nu este nicidecum una obişnuită: ”E foarte dificil, e o vacanţă cum n-am avut niciodată, o vacanţă în care e foarte greu să faci mişcare. Chiar mă gândeam de cât timp avem nevoie să ne revenim fizic şi cam în cât timp să atingi forma maximă. Nu e o vacanţă obişnuită, atunci mai puteai să mergi să alergi, să mai mergi la o sală, aşa stând toată ziua acasă e foarte greu şi cred că s-a pierdut tot ce am făcut lunile trecute. Oricât ai face mişcare acasă nu se compară cu antrenamentele pe care le faci zi de zi cu echipa.  În momentul de faţă cât de bine pregătit eşti, acolo se face diferenţa. Fotbalul din ziua de azi înseamnă forţă, viteză, sunt foarte puţini jucători care nu fac faza defensivă şi aşteaptă mai mult doar mingea. Cred că acolo se face diferenţa cât de bine pregătit eşti. Sunt un jucător care îmi place să mă pregătesc, din punctul meu de vedere asta e fotbalul care îmi place să-l joc, un fotbal care se axează pe viteză, forţă, asta se cere în ziua de azi. Eu zic că dacă le ai pe toate trei, nu mai joci în România. Glumim. E clar că orice fotbalist din prima ligă ştie fotbal, dar acolo se face diferenţa între jucătorii din România cât de bine pregătiţi sunt.nAm fost în Germania şi am văzut cât de mult înseamnă să se pună foarte mult accent pe partea fizică, pentru ei asta contează cel mai mult, dacă ştii şi fotbal, joci la echipele mari” a explicat internaţionalul român, în cadrul emisiunii Sport Report.

”Credeam că sunt printre cei mai buni din România pe partea fizică. Până am ajuns în Germania...”

În 2010, fotbalistul originar din Dej, s-a transferat în Bundesliga, la Schalke 04. A avut ocazia acolo să evolueze alături de nume grele ale fotbalului internaţional precum Raul Gonzalez, Jefferson Farfan sau Klaas Jan Huntelaar.

Nu a reuşit să se impună însă în Germania, şi a revenit apoi în România la Rapid şi mai apoi, la CFR Cluj. Deac a explicat telespectatorilor Telekom Sport, cum a fost impactul cu puternicul campionat din Germania: ”Credeam că sunt unul dintre cei mai buni din România pe partea fizică, dar când am ajuns în Germania, m-am înşelat şi mi-a fost foarte greu primele două luni. Ţin minte că mi-era foarte greu să mă ţin după colegii mei la alergări, la teste, a fost practic alt fotbal şi alte antrenamente, alt nivel, cu totul diferit faţă de ce se întâmpla în vremurile de atunci în România.  Un antrenor care pune foarte mult accent pe partea fizică, foarte multe alergări pe distanţe lungi, astea sunt metodele dânsului de antrenament. Spre norocul meu, am o curte destul de generoasă în care pot să fac mişcare, abdomene, dacă vrei să faci sport cu adevărat, poţi să faci. iei televizorul şi poţi să faci genuflexiuni, să muţi mobila în casă, atâta timp cât vrei să faci mişcare, se poate face. E clar că nu se compară cu antrenamentele cu echipa, la sala, dar pentru a păstra tonusul muscular, se pot face foarte multe exerciţii acasă. Cu mingea, deloc. Sper să nu fi uitat fotbalul” a mărturisit, cu zâmbetul pe buze, fotbalistul în vârstă de 34 de ani al CFR-ului. 

”Vă pot spune din proprie experienţă. Am avut 4 accidentări foarte serioase şi după 3 luni jumătate, 4 luni începeam să fac antrenamente cu mingea. Fotbalul nu se uită niciodată, la orice vârstă, poţi să joci un an, doi, nu se schimbă cu nimic. Talentul rămâne. Eu tot timpul fac extra, încerc să respect programul şi să fac şi în plus. Cred că cel mai important ar fi ca toţi colegii mei să respecte acest program pentru că atunci când se va da startul la campionat, acolo se va face diferenţa între echipe” a mai spus Deac.

La 34 de ani, Deac este unul dintre performerii din Liga 1. Un obişnuit al echipei naţionale, Deac a strâns din 2010 încoace, 23 de selecţii la prima reprezentativă şi a marcat patru goluri. De la revenirea la CFR Cluj, Deac a marcat 25 de goluri în 108 meciuri pentru actuala campioană a României. Are patru titlu de campion cu CFR Cluj şi alte 6 trofee câştigate alături de formaţia din Gruia. La Rapid a jucat o finală de Cupa României, iar în Germania a câştigat Cupa Germaniei în sezonul 2010-2011. 

Afla mai multe despre: ciprian deac 

viewscnt
Articole similare