Experiențe împreună.
You are here:

EXCLUSIV | Cornel Dinu învârte "cuţitul" în rana dinamoviştilor: "Adevărul e unul singur!". A vorbit din nou despre evenimentele de acum 36 de ani

EXCLUSIV | Cornel Dinu învârte "cuţitul" în rana dinamoviştilor: "Adevărul e unul singur!". A vorbit din nou despre evenimentele de acum 36 de ani
Comentarii

Cornel Dinu (71 de ani) a vorbit din nou, la Telekom Sport, despre genţile cu bani cu care Dinamo ar fi mituit arbitri pentru a realiza cea mai mare performanţă din istoria clubului, semifinala cu Liverpool din Cupa Campionilor Europeni, în 1983. "Procurorul" a dat din nou detalii despre cum s-ar fi întâmplat lucrurile în acele vremuri.

Recent, s-au împlinit 36 de la performanţa istorică reuşită de Dinamo în 1983, când a ajuns până în semifinlele Cupei Campionilor Europeni, unde a fost elimintă de Liverpool. Cornel Dinu a vorbit despre acea performanţă, pe care a pus-o sub semnul întrebării după ce a spus că Dinamo ar fi umblat la arbitri pentru a ajunge până în acel punct l competiţiei.

Intrat în direct la emisiunea Sport Report, de la Telekom Sport, Cornel Dinu a vorbit din nou despre cele întâmplate cu 36 de ani în urmă. După ce mulţi au contestat spusele sale, Dinu a ţinut să sublinieze că adevărul este deţinut de el.

"Adevărul este unul singur.Adevărul este în numai ce am spus eu. A fost prima oară când am vorbit cu un arbitru, eu am cerut, că jucam la offside, sugerând să fie atent cu brigada, că dacă o dată nu se coordonau, nu ridicau corect la ieşirile mele, şi au fost vreo 12 dacă nu mă înşel în prima repriză, că nu mă puteam lua la luptă direct cu Hamburg, dacă primeam un gol, castelul se dărâma.

Atunci era o securitate naţională, care, luptând pentru interesul naţională, ştia ce e cu Kieser. Dacă era unul care nu accepta o discuţie, nu se ajungea la el. Şi când mi s-a dat geanta respectivă, să i-o dau.... era prima oară în viaţa mea. Şi s-a mai întâmplat o dată la Tbilisi.

Atunci am deschis şi eu, de curiozitate, că era prima dată când.... ştiam cum lucrează şi Securitatea noastră şi KGB-ul şi marele cluburi din Europa de la acea vreme.... şi acum e la fel, dar preţurile s-au schimbat. Chiar mă certa un prieten foarte bun, un mare arbitru, care spuneam că în 98 a fost la tuşă... Băi, Cornele, tu vorbeşti prostii! 20.000? Păi atunci se dădeau 100.000 afară. Eram cu Igna şi el ne-a pus să plătim şi eşantioanele din frigider pe care le-am plătit seara, deşi defilau fetele şi genţile pe la Marsilia...

Chiar am discutat zilele trecute cu un prieten sârb, foarte inteligent şi cu activitate complexă, şi i-am zis, nu am înţeles niciodată de ce erau mai multe bancnote de mai multe feluri. Dragă, zice, Securitatea din Est, când vroia să te agaţe, îţi punea dintr-un singur fel de bancnote şi înregistra seriile. După aceea te avea la mână. Ca să dovedească că nu e nimic, au pus de mai multe bancnote, că poate băiatul ăla ştie procedeul. Aşa se sugerează încredere, că nu îl şantajează nimeni"
, a spus Cornel Dinu, la Telekom Sport.

viewscnt
Articole similare
Suspiciuni de spalare de bani, crima organizata si terorism. De ce nu au mai ajuns banii lui...